Liberalul Marius Obreja, care a candidat pe listele USL în colegiul Târgu Secuiesc-Întorsura Buzăului, a obţinut un mandat suplimentar de senator în urma redistribuirii voturilor.

Obreja este primul român din judeţul Covasna care accede în Senatul României în ultimii 22 de ani. Acesta a obţinut 5.953 de voturi la alegerile de duminică, situându-se pe locul al doilea după candidatul UDMR, Olosz Gergely, care a câştigat mandatul de senator din primul tur cu 19.711 voturi.

Preşedinta Biroului Electoral Judeţean Covasna, Miklos Erzsebet, a confirmat că, în urma redistribuirii voturilor, pe acest colegiu a fost acordat un mandat suplimentar care a revenit USL.

Marius Obreja s-a născut pe data de 16 august 1960 în localitatea Tulgheş, din judeţul Harghita, a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Braşov, iar în prezent îşi face masteratul în Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului a condus mai multe societăţi comerciale, iar anul acesta a fost numit preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), funcţie pe care a îndeplinit-o timp de câteva luni.

Celelalte două mandate de senatori din judeţul Covasna au fost adjudecate din primul tur de Klarik Laszlo în colegiul Sfântu Gheorghe -Barolt şi Olosz Gergely în colegiul Târgu Secuiesc-Întorsura Buzăului, care au candidat pe listele UDMR.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail