Creaţiile literare ale tinerei Hoos Hanna, elevă la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, vor fi publicate în curând în antologia de poezii şi proze „Amprente literare”.

Al VIII-lea volum al antologiei de poezii şi proze „Amprente literare”, ce va fi lansat în curând la Bucureşti, va cuprinde şi câteva dintre creaţiile tinerei Hoos Hanna, elevă în clasa a X-a, la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.

Tânăra şi-a descoperit pasiunea pentru literatură cu câţiva ani în urmă: „M-am apucat să scriu de la vârsta de 13 ani (…) Totul a început când am participat la o lansare de carte intitulată „Vers de toamnă”, a domnului Viorel Pivniceru, unde am şi făcut cunoştinţă cu dânsul. L-am admirat mult pentru seriozitatea şi pentru felul în care îşi exprima sentimentele în poezii. I-am mărturisit că şi eu am început să scriu şi l-am rugat să arunce o privire  asupra unor poezii şi să îmi ofere critica pentru a-mi putea îmbunătăţi lucrările şi stilul. Şi atunci, dânsul mi-a propus să intru într-un cenaclu numit Amprente literare… şi aşa am şi procedat”, ne-a povestit Hanna.

Aceasta ne-a spus că nu se aştepta ca lucrările sale să îi fie publicate şi că acest moment înseamnă foarte mult pentru ea: „Mă bucur foarte mult că mi se publică lucrările şi că poate voi alina suflete şi voi oferi putere unor simpli oameni, cu simple cuvinte, dar cu mare impact. Mă bucur că găsesc oameni care încă mai caută alinare în proze şi poezii (…) care vor să fugă spre o lume cu mai puţină durere. Sunt tare bucuroasă şi împlinită că am parte de aceste ocazii, oportunităţi în viaţă”, a spus Hoos Hanna.

Volumul VIII al antologiei „Amprente literare” va avea formatul A5 şi aproximativ 200 de pagini. Potrivit tinerei, câteva exemplare ale Antologiei vor putea fi găsite în curând la Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti.

Hoos Hanna este elevă în clasa a X-a, la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din municipiu. Tânăra studiază vioara şi pianul.

Ana Alina Costache

Citeşte şi 

Portret al artistului în tinereţe: Hoos Hanna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail