Peste 30 de societăţi comerciale, de tip SRL-D au fost înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna, până în prezent.

Deşi nu a trecut nici o lună de când s-a dat startul în „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” de anul acesta, destui covăsneni au depus deja cererile de înmatriculare ale SRL-D.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna, până la data de 29 februarie a.c. s-au înregistrat 34 de societăţi comerciale de tip SRL-D.

„Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” a înregistrat un mare succes în 2011. Prin intermediul acestuia, tinerii până în 35 ani, care nu au mai deţinut calitatea de acţionar sau asociat în vreo firmă, pot primi până la 10.000 de euro pentru dez¬voltarea unui plan de afaceri.

Alocaţiile financiare nerambursabile se acordă în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Anul acesta este alocat un buget substanţial de 21 milioane lei. Banii sunt acordaţi prin intermediul Agenţiei pentru Implemen¬ta¬rea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Micro, Mici şi Mijlocii (IMM). Aceştia pot acoperi cheltuielile eligibi¬le precum plata salariilor sau achiziţionarea de echipamen¬te, pe bază de factură.

Mai multe detalii pot fi aflate accesând www.aippimm.ro. Pe site este postat şi ghidul solicitantului.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail