Sâmbătă, 2 decembrie, va avea loc o nouă ediție a Crosului „Moș Nicolae”, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, sub atenta organizare a Cercului de alergare Gáll Lajos, din Sfântu Gheorghe.

Așa cum ne-a obișnuit deja, Cercul de alergare Gáll Lajos din Sfântu Gheorghe cu sprijinul Consiliului județean Covasna, a Primăriei Sfântu Gheorghe și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, îi așteaptă pe copiii iubitori de mișcare, împreună cu părinții lor, la cea de-a 27-a ediție a Crosului „Moș Nicolae”, ce se va desfășura în parcul Elisabeta și Piața Libertății, din centrul reședinței de județ.

Potrivit organizatorului, concursul este destinat copiilor preşcolari şi din clasele primare din municipiul Sfântu Gheorghe şi localităţile învecinate. Toţi participanţii vor primi pachete cu dulciuri, vor participa la o tombolă, iar primii trei clasaţi pe categoriile de vârstă vor fi premiaţi. Taxa de înscriere este de 5 lei, iar biletul la tombola organizată în cadrul concursului, la care se vor putea câștiga fulare, șepci ori jucării, este de 1 leu.

Distanțele de alergare sunt adaptate diferitelor categorii de vârstă, iar la linia de sosire, micii sportivi vor fi așteptați de Moș Nicolae, cu cadouri. Astfel, copiii cu vârste de până la 3 ani, vor alerga alături de părinții lor, pe o distanță de circa 20-30 de metri, copiii de grădiniță vor alerga pe o distanță de aproximativ 100 de metri, cei de clasele întâi și a doua vor alerga circa 200 de metri, iar cei de clasele a treia și a patra, aproximativ 400 de metri.

„Aici nu este vorba de performanță, ci despre atragerea copiilor către sport. Îi așteptăm cu drag și voie bună pe toți cei care vor să facă puțină mișcare.”, a declarat organizatorul crosului, Csutak Tamás.

Participanții se pot înscrie la cros în ziua desfășurării acestuia, începând cu orele 09.00, la punctul special amenajat, în Piața Libertății, din Sfântu Gheorghe. Startul se va da la orele 10.00, iar la orele 11.00 va avea loc festivitatea de premiere și extragerea biletelor câștigătoare la tombolă.

Oana-Mihaela Costache

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail