Sezonul turistic din stațiunea Covasna  este deschis oficial astăzi, 19 iunie,  printr-un  eveniment cultural organizat de Primăria Orașului Covasna, Casa Orășenească de Cultură  și Centrul de Informare Turistică din localitate.

Programul a fost deschis la ora 9.00 cu târgul produselor tradiționale și locale.

Spectacole, expoziții, tur virtual al orașului

La ora 10.00 are loc prezentarea expoziției artistei Gazdáné Olosz Ella din Covasna și a Expoziției Internaționale „Cu ochii larg deschiși”.

La ora 11.00, ansamblul „Junii covăsneni” va încânta publicul cu un spectacol folcloric, urmând ca de la 11.30  cei prezenți să se delecteze cu cântece populare.

La 11.40 va avea loc un concert de pian susținut de elevii Școlii Populare de Artă, iar la 12.00 – un spectacol de dans susținut de elevii Clubului Copiilor Covasna.

La 12.30, este programat un tur virtual al orașului, prezentat fizicianul Gyila Sándor, derulat sub genericul: „Covasna, prin ochii unui geofizician”.

Potrivit organizatorilor între orele 10.00-13.00,  se vor derula programe precum: degustare de apă minerală locală și stand turistic cu atracții turistice și prezentarea locurilor de cazare (standul Centrului de Informare Turistică); Expoziție: Covasna, orașul mofetelor și a celor 1000 de izvoare de ape minerale – în Biblioteca Orășenească Covasna; expoziție de desene (grădinițe și clasele 0-4); expoziția de artă a cercului de desen al Liceului Kőrösi Csoma Sándor.

Evenimentul e dedicat sustenabilității proiectului intitulat „RESURSELE BALNEO-TURISTICE AL ORAȘULUI COVASNA”- Proiect cultural prioritar realizat cu sprijinul Consiliului Local al Orașului Covasna, de Primăria Orașului Covasna, Casa Orășenească de Cultură Covasna, Centrul de Informare Turistică Covasna.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail