Asociația Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” organizează duminică, 21 august a.c., a V-a  ediție a evenimentului cultural „Ziua Cetății Zânelor”.  

Programul pregătit de către organizatori pentru toți cei care sunt așteptați, la ora 10.00, la Casa Nedeii din Poiana Zânelor situată în Voinești-Covasna, cuprinde următoarele activități:

Excursie cu ghidaj de specialitate la Cetatea Zânelor, de la ora 10.30;  Expoziția foto-documentară „Dacii din estul Transilvaniei” care poate fi vizitată între orele 11.30-14.30 și Atelierul de desen la care participanții pot colora fișe cu îmbrăcămintea dacilor și romanilor, pot completa fișa „Găsește drumul cel bun către Cetatea Zânelor” și multe alte jocuri distractive.

Activitățile din cadrul evenimentului vor avea loc la Cetatea Zânelor, în aer liber, astfel încât rugăm publicul să vină pregătit corespunzător. Pentru excursia la Cetatea Zânelor, vă recomandăm să aveți încălțăminte potrivită pentru drumeții la munte și apă.
Primii participanți la ateliere vor beneficia de premii surpriză oferite de organizatori
” se arată pe pagina de socializare a asociației.

La ediția anterioară care a avut loc în anul 2019, muzeograful  Dan Buzea, membru fondator al  Asociației Culturale „Cetatea Dacică-Valea Zânelor”,  declara că scopul organizării evenimetului „Ziua Cetății Zânelor” este acela de a promova  ideea activităților în aer liber, fără vârstă, de la mic la mare. Totodată, acesta a spus că  dorința organizatorilor este aceea ca „oamenii să știe că acolo este un monument arheologic, istoric, care trebuie în primul rând îngrijit, conservat și de ce nu să se mândrească cu el, deoarece este o fortificație unică în această zonă. Încă de la început, Asociația Culturală „Cetatea Dacică – Valea Zânelor” și-a dorit să organizeze activități de promovare și valorificare a patrimoniului arheologic de sus, de la cetate, iar „Ziua Cetății Zânelor” este produsul unui astfel de proiect”.

A cincea ediție a „Zilei Cetății Zânelor” este organizată cu sprijinul financiar oferit de Primăria și Consiliul Local Covasna și  Casa Orășenească de Cultură din localitate, parteneri în organizarea evenimentului fiind Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu” și Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Maria Crețu-Graur

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail