Cinematograful din Târgu Secuiesc (foto arhivă)

După ce de ani buni cinematografele din judeţ au „stins” lumina, acum cinefilii au motiv de bucurie: în două localităţi vor rula din nou filme.

Staţiunea Covasna

Pe final de an locuitorii dar şi turiştii din staţiunea Covasna se vor putea bucura de vizionarea unui film la cinematograful din localitate. Şi asta datorită faptului că lucrările de reabilitare, începute chiar ieri, se vor finaliza pe 20 decembrie.

Încă de anul trecut Primăria oraşului Covasna a făcut demersurile în vederea contractării unui împrumut bancar, în valoare de 500.000 de euro, pentru a reabilita cinematograful „Victoria” din localitate. Potrivit  primarului Lorincz Zsigmond, de mai bine de 30 de ani oraşul Covasna nu are o sală unde să încapă 300-400 de oameni. Acesta a declarat că lucrările se vor încheia în decembrie, iar clădirea va  rămâne doar cu destinaţia de  cinematograf.

Târgu Secuiesc

Şi pentru amatorii de filme din Târgu Secuiesc avem veşti bune. De la reprezentantul societăţii care administrează clădirea cinematografului, Constantin Pătru, am aflat că în fosta sală de cinema în curând vor rula filme. „Suntem în renovare. Avem un nou proiect de  design, facem o remobilare a imobilului şi urmează să lansăm şi filme: luni, miercuri şi vineri, câte două spectacole, şi sâmbătă dimineaţă”, ne-a informat acesta. Constantin Pătru a precizat că, în funcţie de cel care face proiectul şi de constructori,  lucrările de renovare se vor finaliza în cursul acestei luni.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail