Studenţii, masteranzii şi doctoranzii aflaţi în ultimul an de studiu mai au la dispoziție câteva zile pentru a aplica pentru bursele alocate de Primăria Sfântu Gheorghe. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 ianuarie (a.c.), data poștei.

Conform regulamentului, programul de acordare a burselor reprezintă a formă de sprijin material, cu scopul de stimulare a studenților în creșterea performanței și dezvoltarea abilităților profesionale, asigurat din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Programul a fost lansat în anul 2014. Potrivit reprezentanților Primăriei, se pot înscrie studenţii care își pregătesc teza de licență, masterat sau doctorat în anul universitar în curs. Această bursă se poate acorda studenților cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, dar și studenților din alte localități.

Pentru a beneficia de una din aceste categorii de burse, candidații eligibili trebuie să îndeplinească următoarele condiții:  să aibă domiciliul în România. În cazul în care candidatul nu are domiciliul în municipiul Sfântu Gheorghe tema cercetată trebuie să aibă legătură cu municipiul;  să urmeze cursuri universitare (de licență, master, doctorat) la zi sau la fără frecvență, oriunde în lume, la o unitate de învățământ superior recunoscută oficial de țara respectivă, în anul depunerii dosarului de aplicare; să nu fi împlinit vârsta de 35 ani la data depunerii dosarului de aplicare la programul de burse; să se afle în faza de pregătire a tezei de licență/masterat/doctorat în anul universitar curent, se arată în regulamentul programului.

Potrivit aceleiași surse, valoarea burselor este 300 lei/lună/persoană pentru studenții la licență, 500 lei/lună/persoană pentru studenții la master și 1000 lei/lună/persoană pentru studenții la doctorat. Bursa se acordă pentru o perioadă de 4 luni.

Persoanele interesate pot depune dosarele la Compartimentul Relații cu Publicul, Informații, Registratură, sau le pot trimite prin poştă, la adresa: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Compartimentul pentru Tineret, strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5, Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, România. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 ianuarie 2023 (data poştei). Potrivit reprezentanților Primăriei, indiferent de modalitatea de depunere a documentaţiei, formularul de înscriere trebuie trimis şi în format electronic la adresa de e-mai [email protected], până la ora 15:00 a zilei de 31 ianuarie 2023.

Regulamentul poate fi consultat accesând: https://sfantugheorgheinfo.ro/uploads/regulament-1610971485-1672990549.pdf, iar formularul de aplicare, accesând: https://sfantugheorgheinfo.ro/uploads/formular-inscriere-burse-studenti-2023-1672730271.pdf.

Ana CIORICI COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail