Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” și cei ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului au pregătit cu drag dulciuri și ornamente care au fost  vândute în cadrul târgurilor de Crăciun organizate în școlile respective.

Târgul de Crăciun organizat de Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din localitate  a avut loc în data de 21 decembrie a.c. Un reprezentant al instituției ne-a spus : „Au participat clasele a VI – a A, B, C și a VII – a  A, B, D, restul copiilor fiind doar cumpărători, iar inițiatorii au fost diriginții claselor respective și doamna Popica Maria, profesoară de religie, sprijiniți bineînțeles de doamna directoare Stroie Adela. Copii au pregătit cu mult drag prăjituri, ornamente de Crăciun, ceai cald iar profiturile obținute de pe urma vânzării acestora vor fi donate.”

Și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” a avut în data de 22 decembrie 2022 o acțiune asemenătoare numită Bufetul de Crăciun, de această dată fiind implicați toți elevii liceului. Evenimentul ce are loc anual s-a desfășurat în sala de festivități a liceului iar elevii au pregătit, și in acest an,diverse bunătăți și ornamente care au putut fi achiziționate de participanți. Ca și în cazul acțiunii de la școala gimnazială elevii de asemenea au de gând să doneze profiturile obținute, fiecare clasă în parte susținând o cauză diferită.

Cu siguranță toți copiii- fie ei organizatori, fie doar simpli participanți- au fost încântați să participe la aceste activități extrașcolare. Aceste initiative și activități sunt benefice pentru toți cei implicați, copii învățând să-și dezvolte abilitățile creative și în același timp să empatizeze și să întindă o mână de ajutor semenilor.

        Georgiana- Mădălina COMAN

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail