Ștafeta Veteranilor Invictus 2017  ajunge astăzi la Sfântu Gheorghe, adusă de către voluntarii din Brașov care sunt așteptați să sosească  la Statuia Ostașului Român, în jurul orelor 12.00-12.30,  urmând ca mâine, 18 octombrie, să pornească mai departe, către Miercurea Ciuc.

Evenimentul se desfășoară în toată țara, în perioada 11-25 octombrie 2017,  și are ca scop aducerea unui omagiu eroilor militari care s-au jertfit pentru patrie de-a lungul istoriei. În contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei Române, ștafeta, constând în Drapelul Tricolor, va fi purtată de membrii grupului Invictus România pe trei dintre principalele trasee de eliberare a teritoriului naţional, parcurse în anul 1944 de Armata Română. Voluntarii au pornit concomitent din Craiova, București și Iași,  și se vor întâlni în data de 25 octombrie, la Carei, după parcurgerea a aproximativ 2.400 de kilometri, unde va avea loc o ceremonie militară la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.

În data de 18 octombrie, la orele 08.00,  vor porni către Miercurea Ciuc 17 voluntari din cadrul Unității Militare (UM) 01048 Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe, printre aceștia numărându-se  4 ofițeri, 7 subofițeri și 6 soldați gradați profesioniști. Participanții vor parcurge, pe rând, câte 5 kilometri, fie alergând, fie pe bicicletă,  și vor fi însoțiți de autovehicule ale UM 01048 din Sfântu Gheorghe, care vor veghea la  siguranța participanților pe traseu și le vor asigura asistența medicală, în caz de nevoie.

Acțiunea este susținută de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Oana-Mihaela Bărzic

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail