Un şofer de la Serviciul de Ambulanţă Întorsura Buzăului, care se afla în timpul programului de lucru, a fost atacat, marţi seară, de viespi şi a fost internat de urgenţă în spital.

Şeful Ambulanţei Covasna, dr. Tiberiu Poştoacă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că întâmplarea s-a petrecut în localitatea Floroaia, în timpul unei intervenţii efectuate la solicitarea unui pacient.

„Ambulanţa a ajuns în jurul orei 9 fără un sfert în localitatea Floroaia, era întuneric, iar în momentul în care şoferul a coborât din maşină a fost atacat de viespi. (…) A avut aproximativ 25 de înţepături. Acesta presupune că a trecut cu roata peste vreun cuib de viespi îngropat în pământ, altfel nu-şi explică de ce erau atât de întărâtate”, a spus Tiberiu Poştoacă.

El a menţionat că intervenţia de urgenţă a asistentei care se afla în ambulanţă l-a salvat pe bărbat de şocul anafilactic. „Se poate muri şi de la o simplă înţepătură, dar de la 25. Din fericire, medicaţia a fost aplicată la timp, iar colegul nostru a fost externat în această dimineaţă”, a mai spus Tiberiu Poştoacă.

Şocul anafilactic este o reacţie alergică foarte gravă, care, dacă nu este tratată foarte rapid, poate duce la moartea pacientului prin insuficienţă respiratorie.

Medicii le recomandă persoanelor care au suferit înţepături de albine sau de viespi să se prezinte de urgenţă la o unitate medicală, iar cei care ştiu că sunt alergici la astfel de înţepături să poarte cu ei un dispozitiv autoinjector cu adrenalină (epinefrina) pentru a evita şocul anafilactic.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail