Cui nu-i place călătoria?! Cine nu dorește să descopere lucruri minunate, să exploreze locuri îndrăznețe sau să întâlnească oameni ce îți oferă experiențe inedite?!

Simpozionul ,,Suflet de cititor”  din cadrul Proiectului Regional ( înregistrat în CAERI la poziția nr. 7272 conform adresei nr.  24986 / 2  / 22.01.  2018), aflat la a treia ediție îți oferă această oportunitate. Simpozionul este organizat de o echipă de cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului.  Hai să vezi ce frumoasă e lumea cărților!

Chiar dacă prietenii pe care îi întâlnești pe aceste cărări ale lecturii dispar parcă din fața ochilor tăi când coperțile cărții se apropie ușor, parcă trăgând un pui de somn, ei îți vor fi destoinici tovarăși în viitor atunci când te vor ajuta să îți găsești ideile pentru compuneri, eseuri sau orice alt tip de comunicare, fie ea directă sau indirectă. Ochii minții tale, cititorule mic sau mare, au o memorie de invidiat și te vor sprijini când va fi nevoie să dovedești că ești creativ, atunci când va trebui să fii un fin observator al locurilor și oamenilor din jurul tău, dar, mai ales, atunci când va fi necesar să iei atitudine în situații reale de viață.

Dragi colegi, din ciclul primar și din cel gimnazial, îndrumați-vă elevii către sufletul proiectului nostru și, împreună, puteți izbuti să cuceriți: un premiu, un loc fruntaș, experiență și bucurie! Copiii se vor putea exprima în cuvinte colorate și în culori figurate pentru a aduce la lumină elemente din experiența lor de lectură! Tema simpozionului este: Lectura – o călătorie miraculoasă și vă dă posibilitatea de a alege orice eveniment lectural, impresionând cu imaginația voastră bogată.

Cititul este un ghid ce, ca un felinar necontenit, luminează aleile vieții.

Poate azi nu vei câștiga un premiu, dar, cu siguranță, te va face mai pregătit pentru o altă experiență mult mai semnificativă sau poate te va ambiționa și la anul vei fi în fruntea clasamentului! Nu te da bătut, cititorule! Un cititor adevărat nu pierde nicio luptă, ci se întărește pentru viață!

Angelica Leu, profesor coordonator al proiectului

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail