Locul şoferului a rezistat mai bine impactului cu locomotiva.

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din judeţul Covasna a scăpat cu viaţă dintr-un accident feroviar petrecut joi în apropierea localităţii Bodoc.

 

Tânărul, care conducea un autoturism, nu a respectat semnalele acustice şi luminoase aflate la trecerea la nivel cu calea şi a fost surprins de trenul personal care circula pe ruta Miercurea Ciuc-Sfântu Gheorghe.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare (TF), Constantin Scurtu, a declarat pentru AGERPRES că tânărul a scăpat cu viaţă, deşi maşina a fost târâtă de tren circa 150 de metri. Acesta este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, având un traumatism cranio-cerebral, mâna dreaptă şi câteva coaste rupte.

[slideshow id=6]

„Vina îi aparţine în totalitate şoferului auto care nu a respectat semnalele de avertizare. Maşina s-a făcut praf, e avariată în proporţie de aproape 90%”, a precizat şeful Poliţiei TF. Potrivit acestuia, circulaţia feroviară, întreruptă în zonă timp de mai multe ore, a fost reluată.

În urma acestui incident, două trenuri care circulau pe rutele Miercurea Ciuc-Sfântu Gheorghe şi Budapesta-Braşov-Bucureşti au avut întârzieri de 100, respectiv 65 de minute.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail