Românii vor începe să simtă creşterea economică la începutul anului viitor, inclusiv prin venituri mai mari, potrivit lui Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România.

Jeffrey Franks

Dacă, în sectorul privat, fiecare companie poate să ia propriile decizii în privinţa salariilor, având în vedere că atât industria şi agricultura, cât şi construcţiile, comerţul sau serviciile au revenit la creştere, în sectorul bugetar Guvernul trebuie să decidă care sunt urgenţele în 2011.

„În acest an, bugetul se pare că arată bine. Se pare că s-ar putea să apară loc, mai târziu, pentru iniţiative în plus ale Guvernului. Dacă, în câteva luni, lucrurile arată la fel de bine, Guvernul ar putea să aleagă nişte ajustări modeste. Reprezintă o decizie a Guvernului dacă vrea să ia această iniţiativă în 2012 sau dacă este o urgenţă pentru 2011”, a declarat Jeffrey Franks, la Antena 3. „Undeva la începutul lui 2012, mai mulţi români vor observa creşterea economică”, a adăugat el.

În schimb, reprezentantul FMI nu crede că există spaţiu bugetar pentru scăderea taxelor şi impozitelor. El a precizat că, anul viitor, va exista un „loc mic” în buget, însă Guvernul trebuie să decidă dacă va fi pentru scăderea taxelor şi nu pentru salarii sau invers. (Citeşte aici tot articolul)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail