Reprezentanţii Primăriei au precizat, miercuri, că programul va fi reluat din luna octombrie, iar cursurile vor avea loc o dată pe săptămână la Arena Sepsi şi la bazinul de înot al oraşului.

„Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Asociaţia Sportivă ‘Pinguinii Regali’, continuă din luna octombrie programul ‘Iniţiere în sport’, având ca scop iniţierea elevilor din grupele mari de grădiniţă şi din clasele primare din toate şcolile din oraş. (…) Deoarece programul a avut un succes mai mare decât se aştepta la început şi a continuat să genereze un mare entuziasm în rândul copiilor, municipalitatea continuă să sprijine iniţiativa. De la lansarea sa în 2017, programul a ajuns la toate grupurile ţintă şi, deşi programul din Sfântu Gheorghe a fost pornit din iniţiativa Asociaţiei Sportive ‘Pinguinii Regali’, nu este vorba doar de hochei. Programul le permite copiilor să înveţe despre bazele unei mari varietăţi de sporturi (baschet, fotbal, handbal, atletism etc.), pentru ca peste câţiva ani să îl poată alege pe cel care le place cel mai mult. Scopul programului nu este de a recruta copii pentru antrenamente, ci de a le prezenta bazele educaţiei sportive într-un mod jucăuş, unde vor învăţa coordonarea, echilibrul şi postura corectă, astfel încât să poată să introducă sportul ca parte din viaţa lor pe termen lung”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

 

Organizatorii vor asigura transportul copiilor tur/retur de la şcoală până la Arena Sepsi şi la bazinul de înot.

„Acesta va include un serviciu regulat de autobuz de la grădiniţe şi şcoli, care va transporta 2-3 grupuri deodată, şi un serviciu de aşteptare pentru copii şi însoţitorii lor la sosire, asigurat de membrii Asociaţiei ‘Pinguinii Regali’. Ca de obicei, copiii vor putea încerca diferite sporturi în diferite grupe: elevii din clasa a IV-a vor putea învăţa să înoate la piscina ‘Roman Vilmos’, copiii de grădiniţă vor avea ocazia să participe la activităţi sportive la Arena Sepsi, iar apoi vor putea încerca hocheiul pe gheaţă la patinoarul acoperit. Programul implică şase grupe de vârstă şi aproximativ 3.600 de copii, de la grădiniţă până la clasa a patra”, se mai menţionează în comunicat.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail