Copiii din Sfântu Gheorghe care participă la programul Pedibus, lansat de autorităţile locale cu scopul de a determina elevii din clasele primare să meargă pe jos la şcoală, vor primi premii din partea organizatorilor.

Potrivit acestora, copiii care merg pe jos la şcoală vor fi însoţiţi, săptămâna aceasta, de către angajaţii unei fabrici de pavaje şi dale din localitatea Chichiş, iar cei care nu vor înregistra absenţe vor fi premiaţi.

„Mulţumim pedagogilor de la Colegiul Miko, părinţilor şi voluntarilor cu experienţă pentru că ne-au ajutat în prima săptămână de şcoală! Toţi pasagerii Pedibus au ajuns cu bine şi plini de energie la şcoală. Săptămâna aceasta ni se vor alătura cei de la VIASTEIN are pregătesc o serie de surprize pentru cei mici. Elevii care vor încheia săptămâna fără absenţe vor primi un premiu surpriză din partea lor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a evenimentului.

Coordonatoarea Pedibus, Buslig Kincso, a declarat, pentru AGERPRES, că programul, lansat de autorităţile locale în primăvara anului 2021, s-a bucurat de succes, în anii şcolari anteriori având zilnic între 130 şi 150 de participanţi.

Pedibus-urile, cum au fost denumite grupurile care se deplasează pe jos la şcoală, vor circula şi anul acesta pe zece trasee. Acestea vor porni în fiecare dimineaţă din mai multe puncte ale oraşului şi vor aduna de pe traseu toţi copiii care le aşteaptă în staţiile prestabilite.

Organizatorii au menţionat că anul trecut aproape 570 de voluntari, printre care părinţi, profesori, actori, medici, sportivi, ziarişti şi şefi de instituţii, s-au implicat în programul Pedibus, iar cei care doresc să participe şi în acest an pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la [email protected].

Autorităţile locale au demarat programul Pedibus după ce au constatat că tot mai mulţi elevi sunt duşi la şcoală cu maşinile de către părinţi, fapt ce afectează independenţa copiiilor şi contribuie, în acelaşi timp, la aglomerarea traficului şi la creşterea nivelului de poluare a oraşului.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Sursa foto: Lábbusz/Pedibus / facebook.com

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail