Peste 60 de meşteri şi meşteşugari îşi vor expune produsele în cadrul Târgului de Crăciun care se va desfăşura în perioada 13-24 decembrie în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe.
Pentru a susţine economia locală, autorităţile pun şi în acest an un mare accent pe produsele locale şi handmade create de producătorii autohtoni.
Totodată, acesta va fi primul târg ecologic organizat de Crăciun în judeţul Covasna, prin urmare comercianţii de mâncăruri şi băuturi nu vor mai avea voie să folosească tacâmuri şi pahare din plastic.
„Nu mai puţin de 60 de meşteri şi meşteşugari vor oferi spre vânzare produsele pe care le produc: de la şosete tricotate până la produse apicole sau bijuterii emailate, aproape totul va fi disponibil. Şi pentru a evita poluarea mediului cu deşeurile inevitabile care vin odată cu târgul, am introdus pentru prima dată în acest an regula conform căreia vânzătorii oferă delicatese de sărbători exclusiv în tacâmuri biodegradabile, compostabile sau reutilizabile”, menţionează reprezentanţii Primăriei pe pagina de internet.
Pe tot parcursul târgului vor avea loc concerte şi spectacole, iar unul dintre momentele inedite cuprinse în program este o proiecţie de desene pe faţada Teatrului „Tamasi Aron” din municipiu.
„Pe lângă muzica tradiţională, spectacole de dans, concerte şi spectacole festive sau târgul meşteşugarilor, în acest an sunt multe alte lucruri noi de aşteptat. Printre acestea amintim (…) proiectarea pe faţada teatrului a desenelor făcute de copii (…) Şi pentru că Sărbătoarea Crăciunului este despre comunitate, tradiţia continuă şi în acest an, astfel că între 16 şi 23 decembrie, dimineaţa, aproximativ 800 de copii de grădiniţă şi elevi din opt instituţii de învăţământ ale oraşului se vor alătura programelor cu muzică, dans sau poezie. După-amiază şi seara, grupurile, corurile şi concertele vor crea o atmosferă festivă în Piaţa Centrală”, mai menţionează reprezentanţii Primăriei.
Anul acesta, pe lângă tradiţionalele ghirlande luminoase, autorităţile au decorat oraşul şi cu câteva „instalaţii interactive” inedite realizare de artişti locali, printre care o bicicletă tandem care, prin pedalare, aprinde mai multe beculeţe.
„Bicicleta tandem poate fi folosită de maxim trei persoane simultan, iar la pedalare, luminile din copacul şi de pe scaunele hexagonale conectate la bicicletă se vor aprinde treptat (…) Nu trebuie să mergem prea mult până la următoarea instalaţie, deoarece tunelul de lumini este situat pe podul de lângă bicicleta tandem. „Perdeaua” din sute de beculeţe este fundalul perfect pentru fotografiile de sărbători din orice unghi, iar acest lucru se vede deja pe reţele sociale”, se mai arată în postare.
Oana Mălina Negrea/ AGERPRES