Municipiul Sfântu Gheorghe a fost decorat de sărbători nu numai cu tradiţionalele ghirlande luminoase, ci şi cu o serie de creaţii ale unor artişti locali, cum ar fi coroniţe de Advent şi instalaţii interactive.

 

„Municipalitatea a pregătit o serie de surprize, instalaţii în aer liber, care de la proiectare până la execuţie sunt creaţia unor artişti locali. Două coroane uriaşe de Advent, una în Piaţa Centrală şi una în sensul giratoriu din zona Gării, evocă spiritul sărbătorilor prin decoraţiuni de basm, asemenea unui oraş alb ca zăpada. În acest an, crengile de brad au fost împletite din nou de angajaţii de la Grădinăria oraşului, iar elementele de decor au fost create de Bagoly Zsuzsi. De asemenea, diverse elemente ale oraşului alb ca zăpada, create tot de aceasta, îmbracă în acest an şi rama foto din Piaţa Centrală, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să imortalizeze momentele festive”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

 

Autorităţile au împodobit şi un brad din parcul central, iar câţiva studenţi au realizat în apropierea acestuia o reproducere a ieslei din Bethleem.

„Conştientizarea problemelor de mediu este o prioritate absolută pentru oraşul Sfântu Gheorghe, astfel că anul acesta municipalitatea nu a tăiat niciun brad, ci a împodobit unul dintre cei mai mari brazi din Parcul Elisabeta. Alături de bradul de Crăciun, copiii şi adulţii sunt aşteptaţi deopotrivă şi de o scenetă interactivă de Bethleem, unde se pot strecura printre elementele de decor şi pot rearanja unele dintre acestea. Desenele au fost imaginate de studenţii secţiei de pictură a noii Facultăţi de Arte Plastice de la Universitatea Sapientia din Sfântu Gheorghe. Asamblarea elementelor şi montarea finală au fost realizate de către Csuri Design. În acest an, sceneta albă a naşterii lui Iisus din anii precedenţi va putea fi admirată de copiii din Câmpul Frumos, lângă locul de joacă”, se mai menţionează în comunicat.

Unul dintre principalele puncte de atracţie este o bicicletă tandem, care prin pedalare, aprinde câteva instalaţii luminoase.

„Literele gigantice #SEPSI s-au îmbrăcat şi ele de sărbătoare. Hainele festive ale acestora au fost create de către graficienii locali Szederjesi Szidonia şi Fazakas Noemi, iar execuţia finală a fost realizată de către compania locală Squid Design. Şi în acest an, bicicleta tandem şi-a ocupat locul în centrul oraşului, luminând de data aceasta o nouă locaţie faţă de anii precedenţi. Acest lucru a fost posibil datorită creativităţii şi îndemânării celor de la Vocalcycle, un atelier local de reparat biciclete. Astfel, pedalând împreună pe bicicleta tandem, aşezată în Piaţa Centrală, puteţi să luminaţi literele gigantice #SEPSI şi un brad aflat în zonă (…) Prin aceste instalaţii, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe doreşte să aducă bucurie comunităţii locale şi tuturor celor care vizitează municipiul reşedinţă de judeţ în perioada sărbătorilor de iarnă”, au mai menţionat autorităţile locale.

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 17-23 decembrie a.c, iar aici îşi vor expune produsele aproximativ 70 de meşteşugari, producători locali şi librari.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

 

Sursa fotografiilor: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/Facebook.com

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail