Renovarea clădirii Instituției Prefectului-Județul Covasa, respectiv a fațadei și a acoperiului acesteia a fost finalizată într-un timp record pentru standardele românești,  a declarat prefectul Ráduly István,  în cadrul conferinței de presă care a avut loc joi, 29 decembrie a.c.

Cu mare, mare mândrie și bucurie vă anunț că am reușit să finalizăm o investiție care a fost necesară, pentru că ați văzut și Dvs cum arăta fațada Instituției Prefectului, plus acoperișul care era ruginit, fiind acoperit cu tablă zincată și chiar am avut infiltrații în clădire în mai multe locuri. Împreună cu colegii mei am reușit să  finalizăm această reparație”, a declarat prefectul județului Covasna

 Acesta a precizat că lucrările de renovare a clădirii prefecturii au început în data de 3 octombrie a.c. și au fost efectuate  de către o firmă din Odorheiu Secuiesc, care a câștigat licitația.

În ceea ce mă privește, mă bucur că termenul a fost respectat, ceea ce nu este neapărat un lucru obișnuit în România. În același timp, este o satisfacție că am reușit să redăm clădirii vechea ei splendoare istorică, care acum îmbunătățește imaginea orașului – a mai spus Raduly Istvan.

Potrivit prefectului, valoarea investiției a fost de  aproximativ 1,1 milioane de lei, inclusiv TVA. Societatea din Odorheiul Secuiesc, care este autorizată și pentru reabilitarea monumentelor istorice, a renovat fațada, a înlocuit ferestrele și a refăcut complet cei peste 1000 de mp ai acoperișului fostei case Fogolyán, în care este sediul Instituției Prefectului- Județul Covasna.

Mai sunt încă unele lucrări de făcut. Am dori să refacem cele patru pocale de piatră care decorau acoperișul, pe baza unei fotografii furnizate de moștenitorul familiei Fogolyán, Szotyori-Nagy Áron, și am fi norocoși dacă am găsi statuia lui Hermes care avea în «pază» clădirea”, a adăugat prefectul Ráduly István.

Maria Crețu-GRAUR

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail