De câteva zile, în zona podului şi a sensului giratoriu dinspre gară este mare agitaţie. Muncitori, utilaje, asfalt şi… cozi de maşini care aşteaptă, minute în şir, să treacă de zona în care se lucrează.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat  ieri că este posibil ca toate lucrările de modernizare de la sensul giratoriu de la gară, şi până în centrul oraşului, să fie finalizate  până cel târziu la  mijlocul  lunii noiembrie a.c., dacă vremea este prielnică.

„Desigur acest lucru va fi posibil şi dacă se va continua lucrul intens la reabilitarea străzilor. Pot să spun că, până în prezent mă declar mulţumit de ritmul în care se fac lucrările”, a spus primarul.

Acesta a adăugat că pe străzile şi trotuarele care se află în lucru, în acest moment, pe lângă asfaltarea propriu–zisă se fac şi lucrări de schimbare a bordurilor, dar şi de construire a unor piste pentru biciclişti, acolo unde locul permite. De asemenea, la sensul giratoriu de la gară se vor face marcaje rutiere noi, dat fiind faptul că  în această zonă se execută lucrări în scopul lărgirii cu două benzi, câte una pe fiecare sens de circulaţie.

Antal Arpad a precizat că „a făcut presiuni” asupra muncitorilor pentru ca lucrările să se execute cu rapiditate maximă, deoarece în zonă sunt multe blocuri de locuinţe şi s-ar putea crea un disconfort mare cetăţenilor.

Primarul a mai anunţat că în cursul acestei luni au fost finalizate, în întregime, lucrările de modernizare de pe  străzile Bisericii şi Korosi Csoma Sandor.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail