De la începutul acestei săp­tămâni, activitatea Biroului de impozite şi taxe al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe se desfăşoară în clădirea proas­păt reabilitată şi modernizată a Romtelecomului (fostul oficiu PTTR de pe vremuri), din strada 1 Decembrie 1918.

Viceprimarul Balint Jozsef a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că mutarea s-a realizat fără probleme şi că luni, încă de la primele ore ale dimineţii, un număr mare de oameni au venit să-şi plătească dările: „Mutarea Finanţelor Publice Municipale s-a derulat fără evenimente neplăcute. De luni, activitatea se desfăşoară într-un spaţiu mult mai adecvat. Mai sunt câteva probleme de rezolvat – amenajări – dar funcţionarea nu a fost perturbată de evenimente neplăcute, de defecţiuni sau alte probleme tehnice. Ne-a mirat însă numărul foarte mare de plătitori, care veneau încă de luni de la primele ore ale dimineţii. În general, în luna august e o afluenţă mult redusă a plătitorilor. Anul acesta însă, de la începutul lui august s-a observat că sunt mai mulţi oameni la ghişee şi aproape asemănător la număr a fost ca în lunile de frecvenţă mai mare, martie, de exemplu (…) Faţă de alţi ani, şi încasările şi numărul de plătitori a fost ieşit din comun”.

Bani de concedii nu sunt, aşa că oamenii stau acasă şi îşi plătesc dările

Dornic să afle motivul pentru care oamenii au venit în număr atât de mare să-şi plătească datoriile, viceprimarul a intrat în vorbă cu aceştia: „Zilele trecute, şi luni şi marţi, fiind acolo, i-am întrebat de ce au venit acum. Unii au răspuns că au venit fiindcă au de plătit, şi chiar dacă mai suporta amânare au fost curioşi să vadă cum arată clădirea în interior, fiindcă au apărut multe poze şi articole despre lucrare”, ne-a spus Balint Jozsef.

Un alt fapt reţinut de viceprimar este că o parte dintre contribuabili nu au avut destui bani să plece în concediu şi au ales să-şi plătească dările: „Aproximativ jumătate au afirmat că de aceea vin acum în luna august, şi asta am mai auzit şi înainte de inaugurare, pentru că sunt în concediu, bani să plece nu au, şi astfel îşi rezolvă toate activităţile administrative şi aşa au ajuns şi la noi să plătească (…) Este august, este vreme bună, timp liber, şi bani nimic”, a conchis Balint Jozsef.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail