Dacă până acum oricine putea face cerere pentru a primi lemn de foc, la un preț avantajos, începând din acest an lucrurile nu vor mai sta la fel.

Primarul comunei, Nicolae Pastor, ne-a explicat care este motivul pentru care s-a luat această decizie: ,,Fiindcă nu cred că vom reuși să onorăm toate cererile, consider că trebuie să stabilim prioritățile de acordare. Îmi doresc ca cei cu situații financiare mai precare să aibă întâietate, tocmai de aceea am stabilit și câteva criterii în acest sens.

 Nu va mai conta ordinea de depunere, ci nivelul veniturilor, componența familiei, dacă se deține pădure în proprietate sau nu, dar și alți factori. Cererile vor trece prin consiliul local, astfel sper să eliminăm orice discuție vis-a-vis de transparență!”

 Prețurile mari ale lemnului de foc fac ca interesul pentru lemnul din pădurea comunei să fie foarte crescut.

,,Situația pieței lemnului o cam știm cu toții… se exportă mult, cererea fiind mai mare decât oferta, prin urmare creșterea prețurilor este inevitabilă. Agenții economici vând lemnul de foc cu 300/330 lei mst, iar noi am păstrat prețurile la 150 lei plus TVA / mst. Am considerat că pădurea comunei Barcani e a tuturor, prin urmare toată lumea trebuie să beneficieze de lemn la un preț accesibil. Cererile pentru lemn de lucru vor fi condiționate de plata impozitului!’’, a comunicat edilul de la Barcani.

Persoana responsabilă de preluarea cererilor este Calcea Zoltan Marius (birou achiziții).

Cu toate că încă nu au fost onorate toate cererile de anul trecut, se preiau cereri pentru anul în curs, potrivit edilului.

Alexandra Chirilaș

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail