Primarul comunei Valea Mare,  Marin Bogdan-Ștefan, afirmă  cu bucurie că Valea Mare este mult mai curată după ce aproape patru tone de deșeuri au fost colecate la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni de ecologizare.

  ,,Ne-am alăturat programului național „Curățam România” și am reușit să colectăm și de data aceasta o cantitate considerabilă de deșeuri, în jur de 3-4 tone. Un lucru îmbucurător, nu a mai fost cantitatea de anul trecut, dar totuși a fost, o să continuăm în acest fel, până când suntem convinși că aceste cantități o să scadă considerabil. S-au curățat șanțurile ce aparțin drumului județean 121A, de la intrarea în localitate, până sus în „Vârful Agăului”, incluzând zona serpentinelor și zona din sus de „La Vica”!”- amenționat edilul pe pagina de socializare.

Primarul comunei Valea Mare  a atras atenția asupra faptului că cei care vor fi surprinși că aruncă gunoaiele în alte locuri decât în cele destinate pentru acest lucru, vor suporta consecințele, adică vor primi amenzi ustruătoare.

Puțini au fost cei care au răspuns apelului lansat de edil de a se alătura acestei acțiuni, astfel că doar  20 de persoane au făcut parte din echipa „de salubrzare” de la sfțrșitul săptămânii trecute. Primarul, viceprimarul, angajați ai primăriei, consilieri locali, membrii ai asociației ,, Din inimă pentru văleni’’ și încă câțiva tineri care au fost mereu în sprijinul acestor acțiuni.

Ce este mai trist, dar lucrul acesta nu ne descurajează, este că, în loc să fim intr-un număr din ce în ce mai mare la astfel de acțiuni civice, necesare și în folosul nostru, al tuturor cetățenilor acestei comune și nu numai, numărul celor prezenți anul acesta a fost în scădere, nu doar în scădere, dar și cu aceleași persoane prezente la acțiunile de anul trecut”, a menționat Marin Bogdan-Ștefan.

Edilul transmite mulțumiri celor care au particiat și își menține speranța că în viitor numărul celor implicați o să crească. ,,Primăria și Consiliul Local sunt acolo, în prima linie, dar avem nevoie de ajutor, doar împreună și uniți reușim!’’

Activitatea de ecologizare de la Valea Mare nu a fost doar utilă ci și plăcută, participanții au avut parte și de voie bună, muzică, băuturi răcoritoare și sandvișuri la finalul zilei.

Implicarea în aceste acțiuni trebuie să devină o normaliatate pentru toată lumea, suntem responsabili de curățenia și îngrijirea zonelor în care trăim. Dacă fiecare dintre noi ridică de jos un gunoi aruncat la întamplare atunci când îl vede, lucrurile vor sta mult mai bine la capitolul mediu.

Alexandra Chirilaș

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail