Preșcolarii și elevii covăsneni sunt invitați să participe la activitățile proiectului educațional județean „În lumea basmelor”.
Proiectul este inclus în Calendarul Activităților Educative Județene și este organizat de Școala Gimnazială Specială, fiind adresat elevilor și preșcolarilor din județ.
„Pe parcursul anilor, am observat că elevii, chiar de la vârste fragede, sunt interesați să povestească și să ilustreze în desen,picturi,colaje, poveștile pe care au auzit de la părinți, de la dascălii lor sau pe care au citit.. De aceea, ne-am decis să promulgăm acest proiect in județul nostru cu tema <<Scenete din povești>>”- au transmis organizatorii.
Potrivit acestora, copiii pot fi înscriși cu lucrări de creație plastică – desen, pictură, colaj, pe două categorii: clasele pregătitoare – IV și preșcolari.
Organizatorii își propun identificarea bunelor practici în abordări pedagogice care să dezvolte creativitatea elevilor, valorificarea potenţialului creativ al elevilor, acordarea posibilității de cunoaștere reciprocă între copiii cu limba maternă română și limba maternă maghiară; dezvoltarea personalității, a gândirii critice în procesul de cunoaștere; dezvoltarea principiilor morale, spirituale și estetice; îmbunătăţirea imaginii şcolii în comunitatea locală.
Concursul se va desfășura prin corespondență – participanții vor trimite un plic autoadresat și adecvat timbrat pentru expedierea diplomelor elevilor premianți și adeverințelor pentru cadrele didactice.
Înscrierea participanţilor și trimiterea lucrărilor până la data de 30 ianuarie 2020 (data poștei) la adresa Şcoala Gimnazială Specială Mun.Sf.Gheorghe P-ţa.Kalvin nr.3Sf.Gheorghe, jud.Covasna , cu precizarea „pentru Concursul de Artă Plastică <<În lumea basmelor>>”, în atenția prof. Benkő Tünde.
În perioada 20-30 ianuarie 2020 – se vor primi lucrările; între 11-12 ianuarie 2020 – se va efectua jurizarea acestora, iar în 13 februarie 2020 – expunerea lucrărilor, comunicarea rezultatelor şi trimiterea diplomelor. Se va acorda un premiu special al juriului, premiul I, II, III și trei mențiuni pentru fiecare categorie (ciclul primar şi ciclul preșcolar).
Lucrările plastice vor fi realizate în tehnică de lucru la alegere (desen, pictură, colaj) în format A4 și fiecare cadru didactic îndrumător poate să participe cu un număr maxim de 5 lucrări.
Ana Ciorici COSTACHE