Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna va continua și anul acesta programul „Profesor pentru o zi”, prin care reprezentanți ai diverse instituții, oameni cu diverse profesii vor fi invitați ca în cadrul activităților „Școala altfel”, să intre în rolul dascălilor și să susțină la clasă, prezentări, prelegeri, informări, activități educative.

Programul a fost lansat în cursul anului școlar precedent, la inițiativa inspectorului școlar general al ISJ Covasna, prof. Kiss Imre, și le oferă oamenilor cu diverse profesii, ocazia să experimenteze meseria de dascăl.

„Prin această activitate, practic, dorim să îi aducem mai aproape de școală pe liderii sau directorii unor instituții, care pot oferi elevilor din experiența profesională și de viață, mai ales, care  le pot vorbi despre etape pozitive, etape care au avut un rol important în devenirea dumnealor, pentru a-i motiva pe elevi. Un alt obiectiv este faptul ca acești invitați să experimenteze ce înseamnă a fi cadru didactic, să țină o oră, două, într-o clasă de elevi, să le capteze atenția în acest timp și bineînțeles, să le ofere și ceva în plus, din experiența de viață.” – a declarat, ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre.

Acesta a menționat că în curând, ISJ va transmite invitații în vederea participării la acest program, către instituții, organizații, entități din județ.

„Vom continua programul <<Profesor pentru o zi>> și în acest an școlar. Au fost aprobate în Consiliul de Administrație, ieri, perioadele transmise de către școli pentru derularea activităților din cadrul <<Școala Altfel>> și urmează să lansăm invitații. Anul trecut am trimis peste tot și vom transmite și în acest an!” – a spus inspectorul școlar general.

Practic, activitatea județeană „Profesor pentru o zi”, constă în invitarea autorităților locale și a managerilor/ persoanelor care dețin funcții importante din cadrul instituțiilor județene și locale, interesate de educație, să se implice în programul zilelor „Școala altfel”, prin prezentări, prelegeri, informări, organizare de activități educative etc., într-un domeniu care vizează educația tinerei generații, egalitatea de șanse, toleranța, reducerea violenței școlare, reducerea absenteismului și abandonului școlar, atitudinea civică, protecția mediului, sănătatea, educația juridică, educația financiară, protecția consumatorului, interculturalitatea, succesul în carieră și în viață etc.”

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail