Cea de-a treia ediţie a Tuşnad Gastro Blues Fest, care se va desfăşura în perioada 10-12 iunie la Băile Tuşnad, va aduce în faţa publicului prestigioşi artişti din ţară şi străinătate, dar şi bucătari care vor prepara specialităţi culinare specifice zonei, evenimentul propunându-şi să contribuie la promovarea turistică a staţiunii şi împrejurimilor acesteia.

„Organizat sub sloganul #EcoFriendlyFestivals, Tuşnad Gastro Fest reprezintă un concept de mai multe evenimente tematice, dedicate promovării destinaţiei ecoturistice Băile Tuşnad şi Împrejurimile, iniţiat de Organizaţia GeoEcologică ACCENT cu sprijinul Primăriei Băile Tuşnad. Cu două ediţii organizate în condiţii excepţionale în septembrie 2020 şi iunie 2021, festivalul a trezit un viu interes publicului cunoscător, ceea ce a condus natural la dorinţa de a continua”, se arată într-un comunicat de presă, remis vineri AGERPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul Tusnad Gastro Blues Fest vor concerta, în premieră naţională, chitaristul britanic Marcus Bonfanti, un artist cu o bogată carieră solo, care din 2014 l-a înlocuit pe Joe Gooch în faimoasa trupă Ten Years After, legendara trupă britanică Dr. Feelgood, formată în 1971 şi Gisele Jackson din SUA, una dintre cele mai importante voci din muzica afro-americană.

De asemenea, va reveni pe scena festivalului muzicuţistul maghiar Pribojszki Matyas aka Jumping Matt, alături de trupa sa.

Printre artişltii şi formaţiile autohtone prezente la festival se numără trupa Bruning Blues, Soul Serenade, Florin Giulea Trio şi Zsugya Robert Cristian aka. Southernman Robbie.

„După cum am promis, în fiecare ediţie vom aduce tineri artişti talentaţi, aflaţi la început de drum. A treia ediţie a festivalului va fi deschisă de Bluesmans (…) Şi la această ediţie, Papa la Şoni se mută cu tot cu celebrele sale ceaune la Băile Tuşnad, unde timp de 3 zile va găti pentru toţi pofticiosii preparate absolut delicioase. Nu vor lipsi din festival preparatele specifice zonei, cum ar fi gulaşul, kurtoskolacs-ul sau langoşii, dar nici preparate mai „uşoare” precum pastele, iar la final ne putem cu toţii îndulci cu mai multe sortimente de ciocolată artizanală. Pe 11 şi 12 iunie vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vin vs. degustare de bere pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 şi 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeştrii bucătari, cât şi diverse sortimente de vin şi bere potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierii festivalului. Festivalul va găzdui şi o expoziţie de fotografie cu imagini din ediţiile anterioare, precum şi o serie de workshopuri tematice de iniţiere în tainele bluesului. Accesul la workshopuri este gratuit, în limita locurilor disponibile”, au mai spus organizatorii.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

* Sursa foto: Tusnad Gastro Blues Fest / Facebook.com

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail