Sepsi OSK a terminat la egalitate cu formaţia norvegiană Bodoe/Glimt, 2-2 (0-1), joi seara, la Sfântu Gheorghe, în prima manşă a play-off-ului Europa Conference League la fotbal.

Sepsi OSK a obţinut o remiză care o menţine în cursa de calificare, după ce a fost condusă de două ori de formaţia scandinavă. Faris Moumbagna (19) şi Patrick Berg (69) au punctat pentru Bodoe/Glimt, iar covăsnenii au egalat de fiecare dată din penalty, prin Isnik Alimi (47), respectiv Cosmin Matei (81).

Vicecampioana Norvegiei a avut o posesie mai bună, dar şi deţinătoarea Cupei României a avut momente bune de joc.

Prima ocazie a meciului a venit cu o doză de întâmplare (8), când centrarea lui Groenbaek, deviată de Ciobotariu, a prins un efect ciudat şi Niczuly a fost nevoit să respingă de sub transversală. Gulliksen (11) a şutat prin faţa porţii lui Niczuly.

Safranko a avut prima oportunitate e gazdelor (15), dar şutul său de la 16 metri a fost apărat de portarul Haikin.

Bodoe/Glimt a deschis scorul în min. 19, când Faris Moumbagna a fost găsit liber de mingea trimisă în careu de Amahl Pellegrino, pe contraatac.

Oaspeţii, aflaţi în avantaj, nu au mai presat, iar Sepsi OSK a fost mai activă, dar portarul a prins şutul trimis de Gheorghe Ion (21) din marginea careului. În min. 33, Ştefănescu a fost faultat de portar şi s-a dictat penalty pentru Sepsi OSK, dar decizia a fost anulată de intervenţia arbitrajului video pentru ofsaid. Gheorghe Ion (38) a tras peste poartă de la 22 de metri, iar Ştefănescu (45+4) l-a pestat pe Haikin cu un şut din unghi.

Sepsi OSK a primit penalty în debutul reprizei secunde, după numai 12 secunde, Ştefănescu fiind agăţat de Bjoertuft. Albanezul Alimi a transformat lovitura de pedeapsă şi a egalat (47). Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a avut un moment bun (49), dar Ştefănescu a şutat peste poartă din careu.

Oaspeţii au preluat din nou conducerea în min. 69, prin golul marcat de Berg, cu un şut de la 25 metri, după o minge pierdută de Păun.

Echipa din Sfântu Gheorghe a primit din nou penalty în min. 79, când Wembangomo l-a faultat pe Varga. Cosmin Matei, intrat nerefăcut pe teren în min. 61, a transformat lovitura din punctul cu var (81), dar s-a reaccidentat şi a fost înlocuit.

Ambele echipe au trecut pe final pe lângă golul victoriei. Ştefănescu (90+2) a reluat de la 13 m, dar Haikin a respins providenţial. În min. 90+7, Soerli a şutat din afara careului, iar Niczuly a fost nevoit să respingă de sub transversală.

Manşa secundă va avea loc în data de 31 august, la Bodoe.

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Bodoe/Glimt 2-2 (0-1)
Au marcat: Isnik Alimi (47 – penalty), Cosmin Matei (81 – penalty), respectiv Faris Moumbagna (19), Patrick Berg (69).
Sfântu Gheorghe, Arena Sepsi OSK
Europa Conference League – play-off (prima manşă)

Au evoluat echipele:
Sepsi OSK: 33. Roland Niczuly (căpitan) – 13. Denis Ciobotariu, 44. Mihai Bălaşa, 82. Branislav Ninaj, 20. Andres Dumitrescu – 21. Isnik Alimi (10. Cosmin Matei, 61; 22. Francisco Junior, 83), 6. Nicolae Păun (77. Adnan Aganovic, 76) – 8. Gheorghe Ion (97. Roland Varga, 78), 5. Jonathan Rodriguez, 11. Marius Ştefănescu – 18. Pavol Safranko (99. Mario Rondon, 84). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Rezerve neutilizate: 1. Dinu Moldovan, 98. Hunor Gedo – 9. Vitalie Damaşcan, 17. Darius Oroian, 25. Bogdan Oteliţă, 30. Akos Nistor, 59. Sherif Kallaku.
Bodoe/Glimt: 12. Nikita Haikin – 5. Brice Wembangomo (20. Fredrik Sjoevold, 90+4), 18. Brede Moe, 4. Odin Bjoertuft (2. Marius Lode, 90+4), 15. Fredrik Andre Bjoerkan – 8. Albert Groenbaek, 77. Patrick Berg (căpitan), 19. Sondre Brunstad Fet (14. Ulrik Saltnes, 65) – 25. Tobias Fjeld Gulliksen (27. Sondre Soerli, 65), 29. Faris Moumbagna (11. Runar Espejord, 77), 7. Amahl Pellegrino. Antrenor: Kjetil Knutsen.
Rezerve neutilizate: 1. Julian Faye Lund, 44. Magnus Broendbo – 10. Daniel Bassi, 16. Morten Konradsen, 30. Adam Soerensen, 47. Stian Kristiansen.

Arbitru: Ruddy Buquet; arbitri asistenţi: Aurelien Drouet, Guillaume Debart; al patrulea oficial: Bastien Dechepy (toţi din Franţa)
Arbitru video: Willy Delajod (Franţa); arbitru asistent video: Thomas Leonard (Franţa)
Observator UEFA pentru arbitri: Lassin Isaksen (Feroe); Delegat UEFA: Yariv Teper (Israel)
Cartonaşe galbene: Ştefănescu (23), Bjoertuft (46), Haikin (81).

AGERPRES

Sursa foto: https://www.facebook.com/osksepsi

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail