Festivalul „Tinere talente” – Zâmbet de copil organizat de Fundația „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, aflat la a XXIX-a ediție care s-a desfășurat în perioada 15 mai – 15 iunie a.c., s-a încheiat cu spectacolul de gală care a avut loc sâmbătă, 11 iunie.

Evenimentul cultural, desfășurat în Sala de sport a Colegiului Național „Mihai Viteazul”, a avut un program divers  și a încântat publicul prezent. Au participat ansambluri de la Grădinița cu Program Prelungit (GPP)  Rază de soare, GPP Albă ca zăpada, Ansamblurile de dansatori și taraf instrumental  al Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, cu soliștii Nicoleta Olariu și Muntean Albert, precum și micii artiști: Anamaria și Sofia Bogdan din Barcani, Ana – Cleopatra Mocanu, Anastasia Lazăr, Maya Kolcze, Maria Anastasia Subțirelu din Sfântu Gheorghe.

 

Într-un comunicat transmis către Mesagerul de Covasna, de președinta Fundației Mihai Viteazul, prof ing. Maria Peligrad, se menționează:

„Tradiționalul festival  se desfășoară anual, în preajma Zilei Internaționale a Copilului, se adresează lor, cu dorința de a aduce în egală măsură bucurie celor mici dar și celor din jurul lor. Dorim de asemenea să prezentăm publicului dăruirea, talentul, drăgălășenia celor mici și importanța ocrotirii lor de către noi toți. Ei sunt comoara părinților, bunicilor, a neamului românesc și trebuie, să – i păstrăm ca pe lumina ochilor noștri, fiind cu adevărat lumina viitorului nostru, al tuturor.

Anul acesta proiectul a cuprins  pe lângă sectacolul de gală  și  secțiunile : Desene pe asfalt; Pictură și desen,  unde preșcolarii și elevii din ciclul primar au realizat lucrări originale , creative.

Fotografiile de la desenele pe asfalt și lucrările de la  cea de a doua secțiune au fost expuse  la intrarea   în sala de spectacol.

Cei mici s- au întrecut în a desena cât mai frumos cu cretă colorată pe asfalt, să picteze, să deseneze, ceea ce sufletul lor inocent  aduce zâmbetul pe chipul lor încrezător, departe de neliniștile vieții înconjurătoare.

Scopul proiectului a fost: Creșterea capacității de comunicare si exprimare artistică a grupurilor participante; Stabilirea unei legături între cunoașterea artei și practicarea ei; Stimularea aptitudinilor.

Fără teama de a greși putem spune că festivalul, prin specificul lui, este un izvor nesecat de bucurii și satisfacții, creează bună dispoziție, favorizează dezvoltarea copiilor, tinerilor din punct de vedere fizic și psihic. Importanța lui educativă rezidă din conținutul artistic, precum și din atmosfera deschisă.

Ne bucurăm pentru toți și suntem mândri  că trăiesc, învață, se manifestă alături de noi. Felicităm cadrele didactice, părinții, bunicii care cultivă, promovează, ocrotesc  frumosul artistic al fiecărui copil, al fiecărui tânăr. Tuturor le urăm La mulți ani!

Din nou, această ediție a avut un caracter  interactiv, artiști – spectatori, spre totala admirație a celor din jur (hora micilor artiști și mici spectatori încinsă ad hoc pe muzica interpretată de Nicoleta Olariu – Întorsura Buzăului).

Festivalul  a fost finanțat de Consiliul  local al municipiului  Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna și  a avut ca partener Colegiul  Național Mihai Viteazul , Sf. Gheorghe și Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna.

Mulțumim tuturor pe această cale!

De asemenea, mulțumim cadrelor didactice, coordonatorilor grupurilor artistice, spectatorilor, mass – media, firmei care a asigurat sonorizarea, iar eu mulțumesc echipei organizatoare pentru amenajarea expoziției cu lucrările  preșcolarilor/elevilor și creearea unui ambient deosebit de plăcut pentru derularea spectacolului.

Responsabil de proiect, în acest  an,  a fost  doamna profesor învățământ preșcolar Florica Nica. ”

      M.D.C.

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail