Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe a lansat programul „Firul de aur”, prin intermediul căruia își propune să îi provoace la lectură pe elevii din ciclul primar, din Sfântu Gheorghe, contând, totodată, pe sprijinul părinților acestora, al cadrelor didactice și al școlilor în care cei mici sunt înscriși.

Programul inițiat de Bibliotecă este susținut de către Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și Fundația Communitas și se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2022, având ca scop popularizarea lecturii în rândul elevilor din ciclul primar.

Potrivit organizatorilor, programul vizează, în același timp, conștientizarea părinților cu privire la importanța lecturii zilnice pentru copiii care încă nu au învățat să citească.

1130 de copii, vizitați de reprezentanții Bibliotecii Județene

„Firul de aur” a pornit în luna octombrie, cu vizite ale reprezentanților Bibliotecii Județene „Bod Peter” în clasele pregătitoare și întâi, din municipiu. Oaspeții le-au prezentat celor mici programul, citindu-le, totodată, o poveste și vorbindu-le despre importanța lecturii zilnice.  În total, 1130 de elevi din clasele pregătitoare și întâi i-au primit în clasele lor pe reprezentanții Bibliotecii, până în momentul de față.

Concurs, prin „Fluturașul lecturii”

Totodată, în cadrul unui joc comun fiecare elev a primit „fluturașul lecturii”, care este conceput pentru a încuraja obiceiul lecturii zilnice.

„Documentul, imprimat pe carton colorat, conține, pe o parte, coperți ale cărților recomandate, iar pe cealaltă parte- un mini-calendar în care copiii pot marca ocaziile în care li s-a citit acasă sau la școală. Fluturașul, totodată, îi îndeamnă pe copii și pe părinții lor să viziteze biblioteca. Dacă familia vine la noi și împrumută cărți de trei ori, poate participa la marea extragere de la sfârșitul anului, unde se pot câștiga cărți valoroase. Echipa bibliotecii noastre crede în faptul că lectura comună cu voce tare, efectuată ca practică zilnică în familie, contribuie la dezvoltarea personală a copilului, respectiv ajută la adâncirea relațiilor dintre membrii familiei și la o cunoaștere reciprocă mai bună a acestora.”- a declarat Kolumbán Melinda, bibliotecar și coordonator al programului „Firul de aur”.

Ana CIORICI COSTACHE

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail