Temperaturile ridicate din ultimele zile  au fost numai bune pentru ca locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe să-şi petreacă  timpul liber din cursul săptămânii dar şi weekend-urile, la ştrand.

Având în vedere faptul că a venit  vacanţa de vară  a elevilor şi e şi perioada concediilor, ştrandul nu duce lipsă de clienţii. Cei cu care am stat de vorbă ieri, ne-au spus că sunt mulţumiţi de apa din bazine, care este curată, iar  mersul la ştrand reprezintă o metodă bună de relaxare. Luka Istvan, angajat al strandului, ne-a asigurat că apa din cele două bazine este foarte curată iar calitatea ei este testată, periodic, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, astfel că cei care fac baie aici pot fi liniştiţi, deoarece nu riscă să ia vreo boală de piele. În ceea ce priveşte pericolul de înec, cei doi salvamari reuşesc să facă faţă numărului mare de oameni care iau cu asalt locurile amenajate, la  ştradul din Sfântu Gheorghe neînregistrându-se, niciodată, vreun caz de înec.

Preţul unui bilet de intrare  este de 10 lei iar pensionarii şi copiii beneficiază de o reducere de 50%.  Cei din administraţia ştrandului susţin că, în fiecare zi, acesta este vizitat de aproximativ 500 de persoane iar în weekend-urile cu vreme bună s-au înregistrat chiar şi  peste 1.000 de oameni. Ştrandul va fi deschis pe toată perioada verii, urmând ca din toamnă acesta să fie transformat într-un parc de distracţii.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail