Asociaţia de protecţie a mediului „Soare Verde” din Târgu Secuiesc a început marcarea celui de-al doilea „drum verde” din judeţul Covasna.

Preşedintele asociaţiei, Raduly Attila, a declarat luni, pentru AGERPRES, că drumul verde „Nemira” va măsura 230 de kilometri şi va străbate 50 de localităţi, iar pe traseu vor putea fi vizitate peste 180 de monumente şi obiective turistice, precum şi 30 de izvoare de apă minerală. Printre acestea se numără Băile Fortyogo, conacele de la Bicfalău, Muzeul etnografic în aer liber de la Cernat şi Rezervaţia naturală mestecănişul de la Reci.

Accesul pe „drumul verde” se va putea face doar pe jos, cu bicicletele, cu căruţele sau pe cai, iar inaugurarea va avea loc la sfârşitul acestei luni, a mai spus Raduly Attila.

„Nemira” este cel de-al doilea „drum verde” din judeţul Covasna, după cel amenajat anul trecut de Federaţia organizaţiilor civile din judeţul Covasna (Civek) care străbate mai multe localităţi din zona Sfântu Gheorghe, pe o distanţă de 100 de kilometri.

Asociaţia „Soare Verde” a fost înfiinţată în anul 2009, iar de-a lungul timpului a derulat mai multe proiecte care au avut ca scop protejarea mediului înconjurător, sprijinirea persoanelor nevoiaşe şi a celor bolnave de leucemie, încurajarea practicării sporturilor şi promovarea obiectivelor turistice locale. De asemenea, asociaţia a iniţiat o campanie care a avut scopul de a determina cât mai mulţi localnici să cumpere produse autohtone.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail