Distribuirea alimentelor sosite prin Programul European de furnizare ajutoare Alimentare în beneficiul persoanelor Defavorizate (PEAD) a început, însă doar trei localităţi au ridicat produsele de la depozitul din Sfântu Gheorghe, acestea fiind Întorsura Buzăului Aita Mare şi Valea Crişului.

Directoarea Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură Covasna, Angela Negoiţă, a declarat că „oraşul Întorsura Buzăului a ridicat toate formele de produse, dar nu în cantitatea finală, fiindcă nici în judeţul Covasna nu a venit cantitatea finală. S-au mai ridicat la Aita Mare şi Valea Crişului. Celelalte comune încă nu au ridicat produsele care sunt în depozite”.

Aceasta a precizat că, în mod normal, toată cantitatea de produse trebuie să ajungă în judeţul Covasna până la 31 decembrie, şi tot până la acea dată trebuie distribuită către localităţi, urmând ca până în aprilie să fie distribuită către ultimii beneficiari. ”După câte ştiu eu, de la inspectorii noştri care au fost în inspecţie, pentru că sunt obligaţi să supravegheze intrarea produselor şi calitatea produselor, atât în depozite, cât şi către primării, numai trei localităţi au ridicat până acum produsele. Produsele trebuie să  ajungă în bune condiţii la beneficiarul final, care este cetăţeanul”, a explicat  Angela Negoiţă.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail