Atunci când avem un vis care se prăbușește precum un castel din cărți de joc, se cheamă că trăim o dezamăgire, dar totuși nu înseamnă mare lucru, în fond este vorba de un individ, însă, când avem un popor întreg care trăiește o asemenea stare, aceasta înseamnă catastrofă.

 

Căderea comunismului în România, după revolta din 1989, a indus oamenii într-o stare de euforie, de speranță și visare la o viață mai bună, mai împlinită, dar treptat, cu fiecare an ce trecea, majoritatea locuitorilor României au început să-și piardă elanul, ajungând în cele din urmă la extrema stării inițiale: dezamăgire și pierderea speranței de mai bine. În această situație catastrofală ne-au adus guvernanții rupți de popor și de durerile lui, pentru că pentru ei primează doar deținerea pârghiilor puterii pentru a se putea îmbogăți pe spinarea celor mulți și obidiți. Și mai mult decât atât, aceștia au transformat țara într-o „colonie”, în care poporul care o locuiește nu mai deține propriile bogății naturale, ci acestea sunt exploatate și fructificate de companii străine. Și ca lucrurile să fie mai explicite, guvernele noastre sunt „nevoite” să urmeze „indicațiile” puterilor străine, Președintele Țării dovedindu-se doar un simplu spectator.

 

Cu mai mulți ani în urmă, semnatarul acestor rânduri, într-un interviu acordat publicației „Mesagerul de Covasna”, spunea că oriunde se duce pe această planetă poartă România în suflet. Astăzi, același semnatar este profund dezamăgit și îi vine să strige: „Rușine, România! Rușine politicienilor români, care, prin reaua voință sau incompetența lor au adus mândra Românie în starea actuală de „oaie neagră” a Europei!”

 

Cum se poate lăuda premierul demis Florin Cîțu cu o „creștere economică” ce a făcut din România „tigrul Europei”, când această creștere economică iluzorie nu se reflectă în viața cetățenilor români, unde surorile gemene, Hoția, Prostia și Sărăcia, spun contrariul?! De ce au venit la noi reprezentanții OMS?! Pentru că, prin neglijența sau incompetența guvernanților Pandemia a scăpat de sub control, cum de altfel a scăpat de sub control și creșterea aberantă a prețurilor, care acum vor sărăci populația și mai mult. În acest timp, lupta pentru putere, îmbrăcând forme hilare, continuă să facă ravagii, sub oblăduirea atotștiutorului Președinte, căci România nu mai e guvernată cu adevărat de câteva luni.

 

În această situație, când Pandemia a pus stăpânire peste țară și am ajuns să primim ajutor din Ungaria și din Republica Moldova, iar delegația OMS se află în România, ce fac politicienii români?! Același lucru ca și până acum, de câteva luni încoace, se luptă pentru putere, toate celelalte probleme ale țării trec pe planul doi sau trei.

 

Dacă această stare de lucruri va mai continua mult, va trebui să tragem cortina și să apelăm la „tratamentul viitorului”, conform unui articol semnat de Maria Diana Popescu, postat în data de 18 octombrie 2021, cu titlul: Tratamentul viitorului: „Popamin”, „Gropamin” și „Amin-Amin” (sursa: uzp.org.ro ).

 

Credem că totuși nu se va ajunge aici și se va adeveri proverbul: „Dă-i Doamne mintea românului cea de pe urmă!”, căci așa am răzbit în istorie până în zilele noastre…, cu specificația că acum ar trebui să schimbăm proverbul în „Dă-i Doamne mintea neamțului cea de pe urmă…”

 

                                                                                                                                  Mihai Trifoi

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail