Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe care se află sub conducerea domnului Director Carcodia George, vine în sprijinul persoanelor cu handicap locomotor din județul Covasna prin înființarea unei secții paralimpice special destinată sporturilor adaptate.

Obiectivul înființării secției paralimpice în cadrul CSM Sfântu Gheorghe este acela de a veni în sprijinul persoanelor care suferă de diferite tipuri de dizabilitate și de ai atrage pe aceștia să facă sport într-un cadru perfect adaptat nevoilor lor.

Inițiativa domnului director CSM Carcodia George este considerată a fi mai mult decât oportună, asta în condițiile în care, la noi în oraș trăiesc mai multe persoane cu handicap locomotor  și care vor avea acces la programele sportive pe care CSM Sfântu Gheorghe le va dezvolta în această direcție. Invitația de a devein sportiv paralimpic la Sfântu Gheorghe se adresează tuturor celor care suferă de o dizabilitate locomotorie ca: utilizator de scaun rulant, amputație de membru superior sau inferior, distrofie muscular sau alte afecțiuni associate, deficiențe de vedere.

În sprijinul acestui proiect ambițios se va alătura și vicepreședintele Comitetului Național Paralimpic Român,  Ciprian Anton , sportive paralimpic cunoscut la noi în oraș ca fiind jucător profesionist de tenis în scaun rulant, practicant al mai multor discipline sportive adaptate și care, în calitate de antrenor-instructor, va supraveghea în deaproape desfășurarea cât mai corectă și sigură a tuturor activităților sportive destinate persoanelor cu nevoi special. Eventualii sportivi vor putea practica sporturi adaptate ca: tenis de masă, tenis de câmp, probe atletism (alergare-viteză-rezistență, wheelchaire run, suliță, disc, săritura la groapa cu nisip), darț și eventual tir cu arcul. (S.m.d)

Prin derularea acestui minunat program sportiv, CSM Sfântu Gheorghe își propune să pună la dispoziția doritorilor zonele de antrenament și pregătire fizică aflate în preajma Sălii Sporturilor Szabo Kati, aceștia putând să beneficieze de stadion, pistă de alergare, toalete accesibile persoanelor cu handicap locomotor, rampe de acces în sala de sport, vestiare, echipament și accesorii sportive.

CSM Sfântu Gheorghe își asumă în primul rând misiunea de a face cunoscut sportul paralimpic ca mod de reintegrare socială, având în vedere beneficiile sportului în general – antrenarea reflexelor, a forței corpului și a puterii de concentrare.

Sportul este mijlocul ideal de integrare în societate, oferind în același timp posibilitatea de a realiza o carieră sportivă.

Sportul este cea mai bună modalitate de a dovedi că persoanele cu dizabilități sunt capabile să realizeze aceleași lucruri ca persoanele valide, dar într-o altă manieră, de multe ori mult mai interesantă prin caracterul ei inedit.

Relatii suplimentare la sediul: Clubul Sportiv Municipal Sfantu Gheorghe, Str. Stadionului , nr. 12, persoana de contact: Scurtu Alexandra Maria; telefon 0736396971 / 0267306160

Comunicat CSM Sfântu Gheorghe

 

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail