Torok Zsuzsanna, fost manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Covasna, în urma câştigării concursului pentru funcţia de director.

Torok Zsuzsanna

Ea a fost susţinută pentru acest post de conducerea UDMR Covasna, care în urmă cu un an a criticat-o pentru activitatea desfăşurată la conducerea Spitalului Judeţean.

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, preşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că nu vede nicio contradicţie în ce priveşte decizia susţinerii candidaturii şi criticile anterioare.

„Torok Zsuzsanna a avut susţinerea UDMR, desigur, dar nu văd nicio contradicţie (…). Nu văd nicio contradicţie între fosta şi viitoarea sa activitate, mai ales că nu va fi tot aia”, a susţinut Tamas Sandor, afirmând, în context, că îşi doreşte ca Serviciul de Ambulanţă Covasna să devină „mai dinamic”.

El a menţionat că, din anul 1995, Ambulanţa Covasna nu a beneficiat de fonduri de investiţii, însă după preluarea portofoliului Sănătăţii de către ministrul Attila Cseke acest lucru s-a schimbat. Potrivit preşedintelui CJ, anul trecut, Ambulanţa a primit circa 280.000 de lei din partea Ministerului Sănătăţii, iar anul acesta încă 800.000 de lei pentru investiţii în staţia centrală şi cele teritoriale.

Torok Zsuzsana nu a avut niciun contracandidat la concurs şi a obţinut media 8,49, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Aceasta a părăsit conducerea Spitalului din Sfântu Gheorghe în urmă cu aproape un an, după preluarea instituţiei de către Consiliul Judeţean şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie, care a scos postul de manager la concurs. La acea vreme, Tamas Sandor a declarat că, în urma auditului intern efectuat la spital, a reieşit „clar că pe lângă lipsa fondurilor există şi probleme de natură organizatorică, ce trebuie remediate”.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail