Sala de şedinţe a Primăriei Sfântu Gheorghe găzduieşte astăzi, de  la ora 17,  un simultan de şah  organizat de Clubul de şah „Cavalerul” din Sfântu Gheorghe.

Invitaţi de onoare sunt patru şahişti, între care şi un maestru FIDE, de la clubul de şah „Hemo” din Veszprem, Ungaria. Startul simultanului va fi dat de către  Oltean Gustav  şi Jonas Zsolt,  membrii  echipei de la clubul de şah „Hemo”. Preşedintele Clubului de şah „Cavalerul”, Zoltan Laszlo, ne-a spus că anul acesta concursul, care are cinci runde, va aduce noi schimbări, în sensul că  toţi cei pasionaţi de acest sport sunt invitaţi „să-şi măsoare puterile” cu ehipele  participante. Potrivit acestuia, scopul competiţiei de astăzi este acela de a promova valorile educative ale şahului.

Sâmbătă de la ora 10, la pensiunea “Görgő ” de la la Şugaş-Băi, şahiştii de la Clubul „Hemo” din Veszprem  (Ungaria) se vor întrece  cu cele  6 echipe participante la acest eveniment din Sfântu Gheorghe, Târgu  Secuiesc, Miercurea Ciuc  şi Covasna. Concursul  va ţine  6  ore   şi presupune în total 5 runde. Fiecare jucător va avea timp de gîndire 25 de minute,  pentru a efectua o mişcare.

László Zoltán, preşedintele Clubului de şah „Cavalerul”, ne-a declarat că   în perioada 17-21 august  o echipă formată din  patru jucători va participa la concursul Internaţional  de Şah de la Veszprem, din Ungaria. Totodată la toamnă, în perioada 4-9 octombrie, o echipă formată din trei seniori şi un junior se va înscrie în Divizia B a Campionatului Naţional de Şah. Anul acesta este pentru prima dată cînd echipa de şah din Sfântu Gheorghe participă  la competiţii de nivel naţional şi internaţional.

Un alt eveniment  organizat de Clubul “Cavalerul” va avea loc în toamnă, când se va organiza un maraton de şah de 550 de minute, care este inclus în seria evenimentelor „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani”. Potrivit lui Laszlo Zoltan, pentru organizarea acestui eveniment  Clubului de Şah „Cavalerul” a primit suma de 2.000 lei, din partea Primăriei  Sfântu  Gheorghe. Cu banii primiţi dar şi din resurse proprii, clubul  a  achiziţionat cîteva  zeci de table de şah cu piese şi ceasuri electronice performante. Printre  susţinătorii acestui club sportiv  se numără şi Mădălin Guruianu, preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe,  Ioan Maniga, directorul SC Subansamble Auto SA şi Mihai Diţu, reprezentant al SC Axon S.R.L. Sfântu Gheorghe.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail