Activitățile cuprinse în cadrul Festivalului de colinde și obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”, organizat de Fundația „ Mihai Viteazul”, continuă pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică.

Astfel, astăzi, la Catedrala Ortodoxă din municipiul reședință de județ, la ora 18.30, după oficierea slujbei de Maslu, va avea loc un concet de colinde susținut de: Ansamblul „Colinda” din satul Mățău, comuna Mioarele, jud Argeș, coordonator prof. Cezar Neacșu, și  Grupul de datini „ Răzeșii” din comuna Tupilați, jud Neamț, coordonator Romică Leonte (dacă ajung în timp util).

Potrivit  prof. Maria Peligrad, președinta Fundației „ Mihai Viteazul, „sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 10,30, va avea loc la Catedrala Ortodoxă prezentarea formațiilor, un scurt concert de colinde și apoi, într – o paradă a portului popular ne vom deplasa în Piața Mihai Viteazul pentru deschiderea oficială a Festivalului și un scurt program de colinde și obiceiuri de iarnă din Ajun până la Bobotează. Colindătorii nu vor ocoli apoi, Prefectura, Consiliul Județean, A.N.C. M. R. R. din M. A. I <<Mihai Viteazul>>, sediul firmei S.C. Afacov S.R.L. , Cercul Militar, pentru a duce vestea Nașterii Domnului, pentru a le face urări de sănătate, prosperitate, și la mulți ani”

Duminică, la Catedrala Ortodoxă, răspunsurile liturgice vor fi date de Corala „Paul Constantinescu”  a Casei de Cultură Municipale I.L. Caragiale din Ploiești, dirijor Cristian Boldorea. După slujba religioasă, Corala va susține un concert de colinde.

Spectacole de gală la Sf. Gheorghe și Tg Secuiesc

Sâmbătă, începând cu  ora 15.00, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe are loc primul spectacol de gală din cadrul Festivalului de colinde (conform program), urmând ca duminică,  la ora 12.00,  la Casa de cultură din Tg. Secuiesc  să fie organizat al 2-lea spectacol realizat împreună cu Asociația de dezvoltare locală și culturală Târgu Secuiesc, cu participarea colindătorilor din localitățile  Zăbala, Oituz, Mărtănuș, Brețu și Tg Secuiesc,  precum și a   Ansamblului „Colinda” din satul Mățău, comuna Mioarele, jud Argeș și a Grupului de datini „ Răzeșii” din comuna Tupilați, jud Neamț.

SĂ FIM PREZENȚI ÎN NUMĂR CÂT MAI MARE LA ACESTE MINUNATE MANIFESTĂRI! „Numai împreună putem realiza lucruri bune care să contribuie la dăinuirea neamului nostru, al creștinismului în țara noastră. La fel de importantă este și prezența noastră a tuturor, la toate evenimentele anunțate. Este tot un mod de a spune: ÎMPREUNĂ PENTRU NOI ȘI PENTRU VIITORUL COPIILOR ȘI NEPOȚILOR NOȘTRI.”- declara, recent, președinta Fundației „ Mihai Viteazul, prof. ing. Maria Peligrad.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail