Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe va oferi şi în acest an burse studenţilor aflaţi în anii terminali, care urmează cursuri universitare, de masterat sau doctorat oriunde în lume, indiferent dacă sunt sau nu originari din municipiu.

Bursele se acordă pe o perioadă de patru luni, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere este 31 ianuarie.

„În ultima şedinţă din 2023, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat o nouă sesiune de burse pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi în ani terminali. Pentru bursă pot aplica studenţii sub 35 de ani care îşi pregătesc teza de licenţă, masterat sau doctorat în anul universitar în curs. Această bursă se poate acorda studenţilor cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, dar şi studenţilor din alte localităţi. Pot aplica studenţi care, deşi nu sunt din Sfântu Gheorghe, se află în faza de pregătire a tezei de licenţă, masterat sau doctorat în anul universitar curent, iar subiectul ales are utilitate locală, sau au efectuat cercetări despre municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv dacă rezultatele cercetării pot fi transpuse în administraţie sau în vreun domeniu de dezvoltare al municipiului Sfântu Gheorghe. Studenţii cu domiciliul în Sfântu Gheorghe pot aplica indiferent de subiectul cercetării lor”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Valoarea burselor depinde de nivelul studiilor, prin urmare studenţii înscrişi la licenţă pot primi câte 300 de lei lunar, masteranzii 500 de lei lunar, iar doctoranzii câte 1.000 de lei lunar pentru o perioadă de 4 luni.

Dosarele de înscriere trebuie depuse până pe 31 ianuarie la Compartimentul pentru Tineret aflat pe strada Korosi Csoma Sandor nr. 5 din Sfântu Gheorghe şi trimise şi în format electronic la adresa de e-mai [email protected] până la finalul lunii.

Regulamentul de acordare a burselor şi formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Programul de burse studenţeşti a fost lansat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe în anul 2014, iar pe lângă acestea, autorităţile locale acordă anual şi burse de excelenţă pentru elevii din ultimul an de liceu.

Interesul tinerilor pentru bursele studenţeşti a crescut de la un an la altul, anul trecut fiind depuse 37 de cereri, iar în 2022 un număr de 30 de cereri, printre bursieri numărându-se studenţi de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea „Eotvos Lorand” din Budapesta, Universitatea „Sapientia” şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail