Asociaţia „Noi Românii” – Comunicat de presă

Asociaţia „Noi Românii” constată, cu părere de rău, că udemeriştii conducători ai administraţiei judeţene şi locale, din Covasna şi respectiv Sfântu-Gheorghe, nu au înţeles nimic din mesajul transmis lor de către reprezentanţii Tirolului de Sud, regiune cu statut de autonomie. Tirolezii au afirmat, în periplul lor prin cele trei judeţe din inima ţării, cu claritate, că dacă udemeriştii doresc ca Harghita şi Covasna să se constituie într-o regiune autonomă, atunci trebuie să respecte toate persoanele de altă etnie decât cea ungurească, să conlucreze cu ele spre dezvoltare economică. Tot atunci, tirolezii au afirmat că trebuie să se dea garanţii solide tuturor etniilor care locuiesc pe teritoriul ce solicită autonomie, pentru păstrarea identităţii, tradiţiilor şi culturii lor, şi pentru că nu vor fi discriminaţi în niciun fel.

Ce au înţeles din lecţia tirolezilor domnii Alexandru Tamaş şi Arpad Antal?

Au înţeles că trebuie să facă liste cu persoanele care le solicită să respecte legea statului în care ei, cu rea-credinţă faţă de el, trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea. Au avut îndrăzneala, care întrece limita cuvenită, să vină într-o conferinţă de presă cu o listă neagră de persoane, care, chipurile, pun într-o lumină defavorabilă pe românii trăitori în judeţul Covasna. Aceste personaje, comice atât pentru unguri cât şi pentru români, au plâns public că persoanele de pe lista lor neagră le solicită insistent, făcând apel şi la justiţie, ca ei să respecte legislaţia României. Mai mult, aceşti sabotori ai minorităţii ungare din România, au avut infatuarea să spună că „Prin aceste acţiuni, cei care ne reclamă şi ne fac dosare penale, pe de o parte nu-şi ating scopul pentru că noi mergem înainte mai departe, iar pe de altă parte (…) dovedesc că nu cunosc psihologia comunităţii maghiare, pentru că noi nu ne speriem. Dimpotrivă, ne întărim şi ieşim mai puternici din aceste procese”. Ne întrebăm ce psihologie o fi având minoritatea ungară să dea crezare unor contravenienţi dovediţi prin lege. Ei sunt pedepsiţi irevocabil de lege şi cică sunt mai întăriţi. Mai întăriţi în rele!?

Plângăcioşii udemerişti se autovictimizează în faţa electoratului ungar pentru prostiile ce le fac în exercitarea funcţiilor publice şi pentru a distrage atenţia asupra afacerilor personale realizate cu banul public?

Pe această cale cerem ca domnii Alexandru Tamaş şi Arpad Antal să-şi ceară public scuze comunităţii judeţului Covasna, implicit comunităţii municipiului Sfântu-Gheorghe, pentru această gravă eroare de a întocmi liste negre cu cetăţenii care le solicită imperios să respecte legile ţării. Cu atât mai mult cu cât nu au câştigat niciun proces în care au fost incriminaţi. Ruşine lor şi celor care îi susţin în activitatea lor de eludare a legilor României. Darea de seamă publică asupra activităţii lor este o recunoaştere a incompetenţei şi a relei lor credinţe faţă de cetăţeni. Dacă veţi continua pe drumul greşit, s-ar putea ca la viitoarea smiorcăială publică să mai adăugaţi pe lista voastră neagră şi alte persoane.

Director executiv,

Ioan Mugur Topolniţchi

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail