Cine nu reuşeşte să ia un credit de la bancă pentru o locuinţă nouă îşi poate vinde vechiul apartament. Banii obţinuţi pot fi folosiţi automat la cumpărarea locuinţei pe care vi-o doriţi.

Sistemul buy-back, prin care agenţiile imobiliare se ocupă de vânzarea vechiului apartament şi cumpărarea altuia nou, are tot mai mult succes pe timp de criză. În Capitală s-au vândut deja sute de astfel de apartamente.

„Buy-back înseamnă că noi practic vindem acel apartament şi banii respectivi îi folosim pentru noua investiţie, plus clientul va aduce cealaltă parte din surse proprii sau de la bancă”, a explicat directorul unei agenţii imobiliare, Victor Alexandru.

În materie de preţuri, apa­rtamentele noi s-au ieftinit în ultimii trei ani cu cel puţin 30 de procente, însă preţurile celor vechi au scăzut la jumătate. Dacă în augst 2008, preţul mediu solicitat pentru o garsonieră era de 72.000 de euro, acum a scăzut la 36.000 de euro. Pentru un apartament cu două camere se cere acum în medie 59.000 de euro, faţă de 111.000 de euro, cât se solicita în urmă cu trei ani. (Realitatea.net)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail