Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe va derula şi anul acesta programul effAct, în cadrul căruia va organiza lunar o serie de evenimente menite să determine locuitorii oraşului să adopte un stil de viaţă simplu, fără excese şi fără risipă.

Reprezentanţii Biroului au anunţat că tema lunii ianuarie este economisirea energiei şi apei, iar locuitorii oraşului sunt îndemnaţi să reducă pe cât posibil consumul de apă, gaz şi electricitate.

„Să începem anul cu mai puţin consum inutil (…) În camera în care nu suntem, nu avem nevoie de lumină şi căldură. Lucruri mărunte, dar efectul fiecărui comportament al nostru se adună şi duce la schimbare. Să folosim, pe cât putem, lumina, căldura şi apa naturală care nu necesită energie suplimentară! Aceşti factori ar trebui luaţi în considerare în paralel cu activităţile noastre zilnice, chiar şi atunci când ne alegem sau ne construim locuinţele, birourile, orice spaţiu în care petrecem mult timp. Haideţi să facem tot ce putem!”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Programului effAct, lansat în septembrie 2022, se înscrie în eforturile autorităţilor locale de a transforma Sfântu Gheorghe într-un oraş sustenabil, iar acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, respectiv reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşinile şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, stoparea cumpărăturilor de haine în exces şi combatarea risipei de alimente.

„effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Astfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, au precizat reprezentanţii Biroului pentru Tineret.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail