Peste 500 de salariaţi care îşi des­făşoară activitatea în instituţii publice din judeţul Covasna pot beneficia de bilete de odihnă care, în acest an sunt distribuite de către Casa judeţeană de Pensii (CJP).

Preţul unui sejur de şase zile este cuprins între 350 şi 500 lei, în funcţie de staţiune şi de gradul de confort al hotelului. Acest cost este suportat în totalitate de către salariaţii ale căror venituri salariale brute sunt mai mari decât câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în curs, respectiv 2.022 lei. Cei ale căror venituri brute sunt mai mici decât această valoare vor achita doar 50% din preţul biletului de odihnă.

Potrivit directorului adjunct executiv al CJP  Covasna, Cristina Drăgănel, cele mai multe bilete de odihnă, în număr de 428, au fost repartizate organizaţiilor sindicale CNSLR Frăţia, CNS Alfa Cartel, CSDR, BNS, CSN Meridian, iar restul de 86 de tichete sunt destinate asiguraţilor bugetari neafiliaţi la organizaţii sindicale. Dintre acestea un număr de 52 sunt pentru staţiunile de pe litoralul românesc – Saturn, Venus, Olimp, Eforie şi Mangalia iar 34 de locuri sunt pentru munte şi alte staţiuni precum Vatra Dornei, Slănic Prahova, Băile Herculane, Ocna Şugatag şi Pucioasa.

Beneficiarii biletelor din prima serie au plecat în concediu, la munte sau la mare, în 7-8 iulie a.c., iar ultimii bugetari care beneficiază de bilete de odihnă prin CJP îşi vor începe sejurul pe 23 septembrie.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail