La sfârşit de săptămână, duminică, a fost organizată cea de a X-a ediţie a concursul de alergare pe şosea „TUŞNAD – SUPERMARATONUL SECUIESC”, pe distanţa de 46 km, la individual sau ştafete de 4 sportivi, fiecare alergând 11,5 km.

Concursul a avut loc pe traseul  Miercurea Ciuc – Sâncrăieni – Sânmartin – Cozmeni – Tuşnad – Vrabia – Sânsimion – Sântimbru  –  Sâncrăieni – Miercurea Ciuc.

De la Supermaratonul Secuiesc nu au lipsit sportivii Cercului de alergare Gall Lajos din Sfântu Gheorghe. Csutak Tamas, care luna trecută a împlinit 50 de ani, a produs surpriza concursului obţinând locul I la general, dintre 29 de concurenţi, trecând linia de sosire după 3 ore 11 minute 24 secunde. Cu  acest rezultat a obţinut şi locul I la categoria de vârstă 50-59 ani. Pe locul II s-a clasat  Dănuţ Cernat din  Bucureşti, cu timpul de 3 ore 14 minute 28 secunde, iar pe locul III a sosit Takacs Szabolcs din Cotormani, cu timpul de 3 ore 14 minute 57 secunde. Cătălin Vrabie a terminat pe locul 11, cu timpul de 4 ore 00 minute 15 secunde, iar Racz Attila Zsombor a abandonat după 25 de km parcurşi.

La ştafetă femei echipa Cercului de alergare Gall Lajos alcătuită din Buzsi Andrea, Pall Erzsebet, Dobai Magdolna şi Szabo Iren a obţinut locul III la general şi locul I la categoria de vârstă 200-250 ani.

Cei trei sportivi care au participat la toate cele zece ediţii ale concursului, respectiv Ioan Burlacu din Iaşi, Kedves Laszlo din Miercurea Ciuc şi Csutak Tamas din  Sfântu Gheorghe, au primit premii  speciale din partea organizatorilor.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail