Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Covasna au efectuat un număr de 54 inspecţii planificate şi neplanificate în perioada în cursul lunii iunie a.c., se menționează în comunicatul de presă transmis către Mesagerul de Covasna.  

În timpul controalelor efectuate au fost constatate următoarele neconformităţi: nerespectarea actelor de reglementare obţinute;  nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu;  lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor;  transportul deşeurilor fără a deţine formulare de încărcare/descărcare deşeuri;  lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului;  depozitarea deşeurilor pe spaţii neautorizate; eliminarea prin ardere a deşeurilor;  transportul materialului lemnos peste cursul de apă; depozitarea materialului lemnos în albia pârâului;  neasigurarea colectării separate a deşeurilor;  deversare ape uzate în apele subterane.

„Ca urmare a acţiunilor de inspecţii realizate, au fost aplicate 12 sancţiuni principale, respectiv: 3 avertismente şi 9 amenzi contravenţionale în valoare totală de 118.000 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a două societăți”, se precizează în comunicat.

Sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, aplicată unei persoane fizice

O echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna s-a autosesizat ca urmare a identificării unei persoane fizice care depozita necorespunzător diferite tipuri de deșeuri, se arată pe pagina de socializare a instituției.

„Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei. 

Au fost stabilite măsuri pentru remedierea deficiențelor identificate și pentru asigurarea conformității cu legislația de mediu”, menționează sursa citată.

M.D.C.

Sursa foto: Garda de Mediu Covasna/facebook 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail