Absolvenţii clasei a VIII-a care nu au reuşit să primească un loc la liceu nici după cea de-a doua repartizare, mai au o ultimă şansă.

Absolvenţii clasei a VIII-a care nu s-au înscris la unităţile la care au fost repartizaţi, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevazută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia în urma examenelor de corigenţă, dar şi elevii care au fost declaraţi repetenţi în clasa a IX-a şi nu doresc să se reînscrie la specializarea pe care au urmat-o anterior, pot participa la etapa a 3-a de admitere în clasa a IX-a, ce se va desfăşura între 1-7 septembrie (a.c).

Astăzi se desfăşoară probele de aptitudini pentru filiera vocaţională şi probele de verificare a cunoştinţelor de limbă engleză pentru clasele bilingve, la liceele unde mai sunt locuri la aceste specializări.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, mâine (2 septembrie), la ora 10.00, la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe va avea loc şedinţa publică de repartizare a candidaţilor. Elevii vor participa la această şedinţă însoţiţi de către un părinte sau tutore legal, având asupra lor dosarul de înscriere. Vor fi prezenţi şi directorii acelor licee şi grupuri şcolare în cazul cărora există clase a IX-a realizate sub efectiv în primele două etape ale admiterii.

Mecanica – specializarea cu cele mai multe locuri libere

CNMV: un loc la profilul pedagogic şi două locuri pentru elevi de etnie rromă.

După data de 28 iulie (a.c), la liceele şi grupurile şcolare din judeţul Covasna au rămas libere 422 de locuri.

Grupul şcolar Puskas Tivadar din Sfântu Gheorghe mai are 41 de locuri neocupate, dar cu predare în limba maghiară, la profilul „Mecanică” – calificarea tehnician, iar Grupul Şcolar Baroti Szabo David din Baraolt „oferă” încă 28 de locuri la acelaşi profil, secţia română – dar cu calificarea de tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii.

Destule locuri îi aşteaptă şi pe cei care doresc să studieze Electronica, deoarece la Gr. Şc. Puskas Tivadar sunt disponibile 24 de locuri la secţia „Electronică Automatizări”.

Cei cu înclinaţii artistice au la dispoziţie 11 locuri cu predare în limba română şi 9 cu predare în limba maghiară, la  Liceul de Artă „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe, profilul „Arte plastice şi decorative”, dar şi 6 locuri la muzică cu predare în limba română şi 9 cu predare în limba maghiară.

Cei care încă sperau să studieze la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe trebuie să ştie că la această unitate de învăţământ mai este liber doar un loc, la profilul pedagogic şi două locuri pentru elevii de etnie rromă.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail