Un accident feroviar s-a petrecut luni seară în localitatea Belani, din cauza unui tractorist care a ignorat indicatoarele de avertizare postate la intersecţia cu calea ferată.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Covasna, Constantin Scurtu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că şoferul tractorului, care avea drept remorcată o căruţă artizanală cu saci de grâu, nu a respectat indicatoarele de prioritate „STOP” şi „Crucea Sfântului Andrei” şi nici plăcuţa adiţională „Atenţie la tren”, aflate în dreptul haltei feroviare Belani şi a intrat în faţa unui tren personal.

În urma impactului, tractoristul în vârstă de 55 de ani a fost grav rănit şi transportat la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe. Autovehiculul a fost avariat în proporţie de circa 90%, iar autotrenul care circula pe ruta Breţcu-Târgu Secuiesc a fost avariat uşor în partea frontală şi stângă.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Covasna a precizat că în tren nu se mai afla niciun pasager, ultimii trei coborând în halta din Belani, însă din cauza accidentului trenul a rămas blocat timp de aproape 100 de minute.

Acesta este cel de-al treilea accident feroviar petrecut în acest an în judeţul Covasna. Primul a avut loc în luna ianuarie, când un tren personal care circula pe ruta Sfântu Gheorghe-Breţcu a deraiat în apropierea localităţii Zăbala, în urma impactului cu o autoutilitară care, din cauza gheţii, nu a putut opri la trecerea cu calea ferată. În tren, se aflau aproximativ 20 de pasageri care au scăpat nevătămaţi, asemenea şoferului implicat în accident.

Cel de-al doilea s-a petrecut în urmă cu două luni şi a fost provocat de un şofer în vârstă de 27 de ani care nu a respectat semnalele acustice şi luminoase aflate la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind surprins de un tren personal care circula pe ruta Miercurea-Ciuc-Sfântu Gheorghe.Maşina a fost târâtă de tren circa 150 de metri, dar tânărul a scăpat cu viaţă.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail