ATENŢIONARE COD GALBEN. Ieri după-amiază, Prefectul judeţului Covasna, György Ervin a participat la videoconferinţa cu prefecţii susţinută de Primul Ministru Emil Boc, care a avut ca temă atenţionarea de Cod galben pentru ninsori şi viscol, pentru perioada 3 februarie ora 10.00 – 7 februarie, valabilă pe întreaga ţară, emisă de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie.

Conform comunicatului de presă remis redacţiei noastre de purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Covasna, Erdely Andras, în această perioadă ninsoarea abundentă va fi însoţită de un vânt care, în rafale, va atinge viteza de 50-60 de km/h (mai scăzută cu 10-20 km/h ca săptămâna trecută), iar  temperaturile vor fi mai ridicate  decât în ultimele zile, maximile ajungând, la nivelul ţării, la valori în jur de 0 grade Celsius.

În perioada 7-12 februarie temperaturile vor scădea din nou, fără să atingă valorile din săptămâna aceasta. La sfârşitul săptămânii,  în sudul şi sud-estul ţării precipitaţiile s-ar putea transforma în ploaie, care pe un sol de minus 10 grade se va putea transforma în polei, şi va pune grave probleme în circulaţie. Din 13 februarie este de aşteptat ca temperaturile să revine la normal.

Potrivit reprezentantului Ministerului Economiei, deşi consumul de gaze a crescut, alimentarea consumatorilor industriali şi casnici va fi asigurată la parametri normali.

Din cauza gerului, în judeţul Covasna sunt închise două şcoli: Şcoala generală Olteni şi Scoala Generală Mihail Sadoveanu din Întorsura Buzăului (decizia aparţine Inspectorului Şcolar Judeţean, la propunerea directorului). În acest moment, în judeţul nostru nu sunt drumuri închise.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail