Aproape o cincime a locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe posedă carduri comunitare.

Potrivit unui comunicat de presă, „în evidenţa Fundaţiei Comunitare Covasna există 10.000 de persoane, care locuiesc în Sfântu Gheorghe, posesori de carduri comunitare.”

În plus, deoarece oamenii solicită carduri, în continuare, Fundaţia a comandat încă 1.000 de carduri  care vor fi distribuite în comunitate pe parcursul acestei săptămânii.

„Cei mai mulţi utilizatori de card comunitar provin din magazinele Bertis, care – în urma cumpărăturilor – asigură peste 80% a contribuţiilor în fondul comunitar,” se arată în comunicat.

Consiliul de conducere al Fundaţiei va decide asupra utilizării fondului, în luna februarie. Totuşi, până astăzi, posesorii de carduri comunitare încă îşi mai pot exprima propunerile în acest sens, pe pagina de internet a fundaţiei: www.hka.ro

În prezent, în programul „Carduri Comunitare” sunt partenere  opt firme locale, precum şi  OTP Bank.

„Cardurile pot fi utilizate la magazinele Bertis şi unităţile conexe (Big Mama fast food, restaurantul Orchidea), magazinul Merkúr, farmaciile Salvia, cofetăria Ária, agenţia de turism Transilvania Tourist Service. În plus, începând din februarie este inclus în listă şi ziarul Háromszék (H-Press Srl.). Ca urmare, cardurile pot fi utilizate în 15 puncte ale oraşului Sfântu Gheorghe. Posesorul cardurilor beneficiază de o reducere de preţ a serviciilor la aceste unităţi”, se arată în comunicat.

Pentru informarea corectă, Fundaţia Comunitară Covasna va asigura partenerilor abţibilduri  care vor fi amplasate pe uşi, la intrare în unităţile economice participante în program.

Programul „Carduri Comunitare” a fost lansat în luna august 2011, de către Fundaţia Comunitară Covasna, în scopul susţinerii firmelor şi produselor locale, şi din dorinţa de a promova, în rândul populaţiei, noţiunea de consumator conştient.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail