Staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat duminică dimineaţă minus 26,8 grade Celsius în aer şi minus 30 grade Celsius la sol.

Este cea de-a doua zi cu valori minime extreme din această iarnă, în cursul zilei de sâmbătă înregistrându-se o temperatură atmosferică de minus 26,2 grade Celsius.

Potrivit prognozei meteo, vremea va continua să se răcească în zilele următoare, fiind aşteptate temperaturi şi mai scăzute.

Până acum covăsnenii au avut parte de o iarnă blândă comparativ cu alţi ani, chiar dacă au fost ninsori abundente.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005 la Întorsura Buzăului, record nemaiatins din anul 1939. (Oana Mălina Negrea)

Atenţionare Cod Galben de ger

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a remis, sâmbătă, o atenţionare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute, valabilă până pe data de 3 februarie, în 37 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în intervalul 28 ianuarie – 3 februarie a.c., va fi Cod Galben de ger în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş.

Astfel, vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, minimele încadrându-se, pe arii extinse, între -25 şi -15 grade Celsius, iar maximele diurne vor fi exclusiv negative.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza prognoza prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail