Nu sunt drumuri blocate.

Vineri şi sâmbătă în judeţul Covasna a nins aproape necontenit iar în unele zone, cum ar fi Întorsura Buzăului, Oituz şi Comandău, stratul de zăpadă depăşeşte o jumătate de metru.

Utilajele de deszăpezire, care acţionează continuu încă din timpul nopţii, fac cu greu faţă ninsorii, dar pe nici unul dintre drumurile naţionale şi judeţene nu s-au înregistrat blocaje în trafic, circulându-se în condiţii de iarnă, precizează Dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna. Carosabilul este acoperit cu mâzgă şi polei, drept urmare şoferilor li se recomandă să circule prudent, cu viteză redusă, pentru a evita eventuale accidente.

Pe drumul dintre Covasna şi Comandău, care este acoperit cu un strat bătătorit de zăpadă de câţiva centimetri, se circulă mai greu, nefiind recomandat accesul maşinilor neechipate cu cauciucuri cu lanţuri.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Covasna, Sorin Stoican, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că încă din cursul nopţii s-a intervenit cu 21 de utilaje de deszăpezire cu lamă, care au patrulat continuu pe toate arterele naţionale ce tranzitează judeţul. Cele mai dificile zone s-au dovedit a fi Întorsura Buzăului şi Pasul Oituz, unde a nins viscolit iar stratul de zăpadă măsoară peste o jumătate de metru în afara carosabilului.

Potrivit lui Stoican, se circulă inclusiv pe DN 2D Ojdula-Focşani şi DN 13 E Zagon-Barcani, unde există două tronsoane neasfaltate, în lungime de 4 şi, respectiv, 6 kilometri.

Sorin Stoican a mai spus că au fost amplasate parazăpezi în câteva puncte critice unde în fiecare an au fost probleme din cauza vântului care a viscolit zăpada pe carosabil, cum ar fi zona Moacşa-Reci, Ghidfalău, Sânzieni, Dalnic, Târgu Secuiesc, Oituz, Sfântu Gheorghe şi Bodoc.

Pârtiile de schi de la Şugaş Băi şi Covasna sunt deschise publicului, existând condiţii bune pentru practicarea acestui sport. În ambele staţiuni accesul se poate face cu maşinile până la baza pârtiilor. Din cauza ninsorii abundente, patinoarul în aer liber din Covasna este închis.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail